Somajul din zona euro atinge noi maxime

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 16:04

   

Somajul din zona euro atinge noi maxime
Somajul din zona euro a atins un nou maxim in septembrie, cu 18,49 de milioane de oameni fara un loc de munca, intr-o economie din ce in ce mai slabita.

Rata somajului in zona euro a crescut la 11,6 procente, de la 11,5 procente in luna august, in conditiile in care alti 146.000 de oameni au fost clasifiati drept someri, noteaza New York Times.

Spania, unde economia a fost puternic lovita de scaderea sectorului imobiliar si de masurile de austeritate impuse de guvern, continua sa aiba cea mai ridicata rata a somajului - 25,8 procente. Grecia, de unde a pornit criza datoriilor suverane din Europa, este pe urmatorul loc, cu o rata a somajului de 25,1 procente in iulie.

Austria, cu 4,4 procente, are cea mai scazuta rata a somajului. Pentru intreaga Uniune Europeana, rata somajului s-a mentinut in septembrie la 10,6 procente. Pentru comparatie, SUA are o rata a somajului de 7,8 procente, iar Marea Britanie 7,9 procente.

Analistii estimeaza o noua contractie a economiei europene in trimestrul 3 al anului 2012. In conditiile in care economia globala continua sa scada, iar guvernele europene reduc cheltuielile, estimarile indica o continuare a trendului scazator si in 2013.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1517 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
razvanus
rank 5
somajul si somerii
Pana nu vor scadea salariile minime somajul nu va scadea. Lasa ca est europeni sunt la munca de executie pe care vest europeni o refuza.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor