Somajul in zona euro, la maxime absolute

Vineri, 01 Martie 2013, ora 18:44

   

Somajul in zona euro, la maxime absolute
Rata somajului in zona euro a atins un nou record in ianuarie, in conditiile in care masurile de austeritate din intreaga Europa continua sa apese pe piata muncii.

Somajul din cele 17 state a atins 11,9 procente in ianuarie, in crestere de la 11,8 procente in decembrie si, fata de perioada similara a anului trecut, in crestere cu peste 1 procent, noteaza New York Times.

Evolutia somajului permite estimari pesimiste cu privire la valoarea medie a salariului in regiune si privind nivelul general al cheltuielilor, aspecte deja afectate de masurile de austeritate guvernamentale.

Analistii considera adesea somajul ca mergand in urma cresterii economice, reflectand cu intarziere orice modificare economica. Aceasta deoarece companiile incearca sa evite angajarile cata vreme climatul economic nu este stabil.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Somajul european a atins nivelul minim la inceputul lui 2008, chiar in perioada in care incepea criza financiara. Pana in prezent, a continuat un trend constant de crestere. Nivelul atins in ianuarie este cel mai inalt de la crearea zonei euro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1129 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
miticu69
rank 2
Somajul,la maxime absolute
In sfirsit,o veste buna.Deci s-a terminat cu concedierile,nu,domnisoara(sau doamna)Brindusa?
zambila
rank 1
scoala romanesca ...cultura generala pt someri si bagatori de seama
Degeaba se duc elevii buni la scoala.
Au un viitor cenusiu ...slugi la patroni mioritici cu ochi albastrii.
Singurele diplome recunoscute (apeciate) in UE ...medicina.

In domeniul IT cel putin ...la liceele bucurestene ...vianu, sava, mViteaza ...avem adevarate turme de vitei.

Decat jocuri pe calculator ...pune-ti intrebarea cum se programeaza grafica 3D interactiva ...elaboreaza portofoliu la liceu.

Activitatile extrascolare ...fac diferenta.
Daca sti carte ...ai servici in ue ...si-un salariu bun ...trai decent.

Dar daca tu esti fraier ...si inveti de azi pe maine ...fara tinta ...la toate materiile ...o sa ajungi un bagator de seama.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor