Soros anunta un verdict dur pentru Europa: Germania este o amenintare pentru UE

Duminica, 09 Martie 2014, ora 21:02
6075 citiri
Soros anunta un verdict dur pentru Europa: Germania este o amenintare pentru UE
Foto: The Telegraph

Investitorul George Soros avertizeaza Europa asupra faptului ca politica economica a Germaniei este una "ipocrita" si ea reprezinta o amenintare la adresa Uniunii Europene. Afirmatiile surprinzatoare ale lui Soros apar in noua sa carte intitulata "Tragedia Uniunii Europene", ce va fi lansata in aceasta saptamana.

Miliardarul George Soros a acordat o serie de interviuri lui Gregor Peter Schmitz, care au fost reunite in aceasta carte, in care el arata ca Europa este acum dominata de tensiuni intre tarile "creditoare" si cele "debitoare", potrivit The Telegraph.

Soros sustine ca moneda unica a transformat Uniunea Europeana dintr-o asociatie de state egale voluntare intr-una cu tari care nu mai sunt voluntare si care are ca lider, Germania.

"Tonul Germaniei este uneori in contrast cu actiunile celorlalti sau chiar ipocrit. In 2003, Germania a fost printre tarile care au incalcat normele din zona euro", a spus Soros.

"In limba germana, cuvantul 'schuld' are o dubla semnificatie (vina si datorie). In concluzie, este firesc ca Germania sa dea vina pe tarile debitoare pentru propriile sale probleme.

Dar, odata cu trecerea timpului, Germania ar putea sa fie urata si privita ca un exploatator, iar Uniunea Europeana s-ar putea dizolva", apreciaza investitorul.

Perspectiva ca Germania sa paraseasca zona euro este grava si ar avea implicatii asupra monedei euro care s-ar deprecia, iar marca germana ar creste in valoare.

"Sectorul bancar (european - n.red) actioneaza ca un parazit asupra economiei reale. Un pericol real pentru sistemul financiar este relatia incestioasa dintre autoritatile nationale si conducerile bancilor", a explicat Soros.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Soros Germania amenintare Europa, #Soros avertiezeaza UE Germania, #politica Germaniei ameninta UE , #zona euro