Testul pentru Italia: Care sunt masurile economice luate de Guvern

Duminica, 19 Mai 2013, ora 21:00
1560 citiri
Testul pentru Italia: Care sunt masurile economice luate de Guvern
Foto: The Telegraph

Noul Guvern al Italiei, condus de Enrico Letta, a anuntat primele masuri economice pe care le va lua in viitorul apropiat, in valoare de 3 miliarde de euro.

El a precizat ca taxa nepopulara pe resedinta primara va fi suspendata.

In plus, seful Guvernului de la Roma a promis ca va aduce un miliard de euro in plus la fondul pentru angajatii aflati in somaj tehnic, care vizeaza sprijinirea companiilor astfel incat sa nu reduca numarul de angajati.

Potrivit Wall Street Journal, masurile nu corespund in totalitate cu cele anuntate initial si nici nu rezolva cea mai mare problema a tarii, numarul mare de tineri care sunt fara loc de munca.

Cu toate acestea, masurile anuntate reprezinta un prim pas inainte pentru tara adancita in recesiune.

Reforma codului fiscal "va ajuta populatia si sectorul constructiilor", a declarat premierul, precizand ca statul va oferi firmelor si companiilor credite fiscale si rate mai reduse de impozitare pe proprietatile unde se desfasoara activitati de productie.

Decizia de a reduce taxele pe proprietate este populara in Italia, unde rata de improprietarire este ridicata, insa reduc spatiul de manevra al guvernului pe un alt front de importanta majora, respectiv reducerea taxelor pe venituri si profit.

Cealalta masura adoptata de noul guvern vizeaza mai degraba mentinerea somajului, nu scaderea lui, in conditiile in care a ajuns la nivelul record de 11,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#masuri economice Guvern nou Italia, #masuri Guvern nou Italia, #masuri Guvern Italia, #guvern nou Italia , #zona euro