Vesti bune pentru Marea Britanie: Nu a mai avut o crestere asa mare din 2007

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 13:06
1867 citiri
Vesti bune pentru Marea Britanie: Nu a mai avut o crestere asa mare din 2007
Foto: Arhiva

Economia Marii Britanii a cunoscut anul trecut cel mai rapid ritm de crestere din 2007, de la inceputul crizei financiare, consemnand un avans de 1,9%.

Totusi, avansul produsului intern brut a incetinit la 0,7% in ultimul trimestru al anului, de la 0,8% in trimestrul anterior. Cresterea economica a fost de doar 0,3% in 2012, noteaza CNBC.

Confederatia Industriei Britanice (CBI) a anticipat rezultatele privind evolutia PIB-ului in 2013 intr-un raport publicat inainte de lansarea datelor oficiale. CBI explica rezultatele favorabile prin prisma imbunatatirii conditiilor de creditare, a cresterii cheltuielilor de consum si a increderii mediului de afaceri.

"Numeroase firme din multe sectoare sunt mai increzatoare cu privire la perspectivele lor, indicand faptul ca tendinta de redresare castiga forta. Avem, cu siguranta, nevoie de companii care sa investeasca mai mult si sa aiba un impact mai mare asupra pietelor cu o crestere rapida. Desi raman unele riscuri, ne asteptam ca economia sa continue sa se intareasca in 2014", a spus Katja Hall de la CBI.

De asemenea, rata somajului a scazut la 7,1% intr-un interval de trei luni inainte de noiembrie, cel mai mic nivel din 2009, in timp ce inflatia s-a incadrat in tinta de 2% a Bancii Angliei, pentru prima data din noiembrie 2009.

Fondul Monetar International a revizuit in urcare estimarile privind cresterea economica a Marii Britanii pentru 2014, de la 1,9% la 2,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#crestere economie Marea Britanie, #somaj Marea Britanie, #avans PIB Anglia , #zona euro