Zona euro si-a exprimat sustinerea fata de Grecia

Marti, 15 Mai 2012, ora 09:29
1411 citiri
Zona euro si-a exprimat sustinerea fata de Grecia

Tarile membre ale zonei euro au "intentia ferma de a mentine Grecia in cadrul acestei uniuni monetare", a asigurat luni presedintele Eurogrupului, Jean-Claude Junker, la finalul intalnirii cu Ministrii de Finante din cele 17 state membre.

"Posibilitatea ca Grecia sa iasa din zona euro nu a fost obiectivul acestei intalniri, nimeni nu a pledat pentru acest lucru in cursul reuniunii", a insistat presedintele, informeaza Le Figaro.

Membrii Eurogrupului spera in formarea rapida a unui nou guvern grec, care sa dispuna de o majoritate parlamentara si care sa continue colaborarea cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Jean-Claude Junker a subliniat clar ca UE si FMI au "contribuit foarte mult la ajutorul Grecei, si o fac in continuare". O noua transa din ajutorul de 5,2 miliarde de euro a fost deblocata saptamana trecuta.

Din cele 5,2 miliarde de euro promise, 4,2 miliarde de euro au fost acordate deja Greciei, restul de bani fiind programat pentru finele lunii iunie. "Cetatenii Greciei trebuie sa inteleaga ca reformele structurale sunt mai necesare ca niciodata, iar eforturile trebuie sa fie acceptate de catre fiecare dintre ei", a insistat Junker. "Noi incurajam Grecia sa mearga in continuare pe aceasta cale si sa-si salveze economia", a concluzionat presedintele Eurogrupului.

La randul sau, presedintele Greciei, Carolos Papoulias, face eforturi pentru a evita noi alegeri legislative in iunie si o posibila iesire a tarii din zona euro. Luni seara a propus un guvern de tehnocrati, iar marti vor continua intalnirile cu liderii partidelor politice.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Grecia mentinere zona euro, #ministri Finante Bruxelles, #Jean Claude Junker Grecia , #zona euro