Zona euro nu poate supravietui in formula actuala! - economist

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 07:08
2266 citiri
Zona euro nu poate supravietui in formula actuala! - economist

Zona euro nu poate supravietui in formula actuala, a declarat Gerard Lyons, economist al bancii Standard Chartered.

"De-a lungul ultimilor ani, am fost stresati de faptul ca Europa ar putea intra in recesiune, daca economia ei va fi lovita de unul din urmatorii trei factori: un soc financiar extern, o greseala diplomatica sau o pierdere a increderii in randul investitorilor", a mentionat Lyons, citat de The Telegraph.

"Din pacate, in ultimele luni, zona euro a fost lovita de toti cei trei factori. Iar acesta este motivul pentru care va intra in recesiune in 2012", a completat economistul.

El a mentionat ca soarta zonei euro sta in mainile liderilor europeni. Acestia trebuie sa recastige urgent increderea investitorilor, care a fost distrusa din nou, miercuri, odata cu esuarea colectarii sumei necesare de bani pentru Fondul de Stabilitate Financiara (EFSF).

Minstrii europeni ai Finantelor sunt constienti ca cele 440 miliarde de euro stranse pana acum pentru EFSF nu vor fi destul pentru a salva economiile Spaniei si Italiei.

Costurile de imprumut ale Italiei au atins marti un nou record, fiind aproape de 8%, nivel cu adevarat ingrijorator. Nici Spania nu sta mai bine la acest capitol, dobanzile la obligatiuni trecand de 7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#criza zona euro, #prabusire zona euro, #obligatiuni Italia, #obligatiuni Spania , #zona euro