Ziare.com

Zona euro nu scapa de probleme: Somajul ramane la cote ridicate - Va interveni BCE?

de Constantin Pescaru
Vineri, 01 Februarie 2013, ora 16:52

   

Zona euro nu scapa de probleme: Somajul ramane la cote ridicate - Va interveni BCE?
Rata somajului din zona euro a ramas, in decembrie 2012, la acelasi nivel ridicat ca in noiembrie, in timp ce inflatia a scazut usor, potrivit informatiilor publicate de Eurostat.

Astfel, rata somajului a fost de 11,7% in uniunea monetara, iar per ansamblul blocului comunitar, aceasta s-a mentinut la 10,7%, fata de 10% in aceeasi perioada din 2011.

In Romania, rata somajului, in forma ajustata sezonier, a fost in luna decembrie de 6,5%, in scadere atat fata de luna anterioara, cand a fost de 6,7%, cat si fata de decembrie 2011, de 7,5%, arata Eurostat.

Eurostat a calculat ca numarul somerilor din UE a fost de 25,926 milioane de persoane in decembrie, din care 18,715 milioane in zona euro. Fata de luna anterioara, numarul somerilor a ramas aproximativ la acelasi nivel atat in UE, cat si in zona euro.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!Comparativ cu decembrie 2011, numarul de persoane fara loc de munca a sporit cu 1,763 milioane in UE si cu 1,796 milioane in zona euro.

Dintre statele membre, cele mai scazute rate ale somajului au fost inregistrate in Austria (4,3%), Luxemburg si Germania (5,3%, in ambele tari), in timp ce in Spania s-a inregistrat cea mai mare rata a somajului, de 26,1%.

Conform primei estimari, se asteapta ca inflatia in ianuarie 2013 sa scada la 2%, de la 2,2%, in decembrie, lasand loc unei interventii a Bancii Centrale Europene, pentru a reduce dobanda de politica monetara.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 990 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor