Critici pentru selecționer: "Edi Iordănescu aduce foarte mult cu nefericitul Prinț al Danemarcei, care vorbește cu fantoma lui taică-su!"

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 06:21
7285 citiri
Critici pentru selecționer: "Edi Iordănescu aduce foarte mult cu nefericitul Prinț al Danemarcei, care vorbește cu fantoma lui taică-su!"
Edi Iordanescu, acest print al Danemarcei FOTO facebook

România a învins Belarus cu 2-1, dar n-a convins decât în prima repriză, în cea de-a doua și mai ales în finalul ei, jocul fiind chinuit, drept pentru care tricolorii au tremurat serios în final.

Cornel Dinu a analizat prestația României și i-a făcut o caracterizare plastică selecționerului.

"Ceea ce mă pune pe gânduri, pe undeva, este faptul că asistăm la un Edi Iordănescu care aduce foarte mult cu nefericitul Prinț al Danemarcei, are ceva din personajul shakespearian care vorbește cu fantoma lui taică-su!

Vorbesc despre crisparea asta a lui Iordănescu, încordarea asta, așa-zisa seriozitate, așa-zisa competență, care nu știu dacă-și au locul la echipa națională sau la un astfel de meci. Cred că nu este de bun augur.

Fotbalul înseamnă bucuria de a juca, dar nouă ne-a lipsit bucuria de a juca și am văzut crispare, încordare. Edi Iordănescu ș-a propus să joace teatral această încordare, sub forma unei seriozități, a unei competențe deosebite.

Dar fotbalul e bucurie, zâmbet în execuții și, de cele mai multe ori, trebuie să fie și un zâmbet de încredere care să plece de pe margine spre teren”, a spus Cornel Dinu la GSP Live, în emisiunea moderată de Costin Ștucan.

Cât despre meci, Dinu a afirmat: „Surprinzătoare este căderea și, mai mult decât atât, schimbările făcute. În mod normal, crești prin schimbări, dar intrările lui Tavi Popescu, Tănase sau Cicâldău n-au adus o continuare a jocului bun făcut de echipă în prima repriză.

Paradoxal, în repriza a doua n-am mai avut bucuria de a juca, plăcerea de a juca în fața unei astfel de echipe.

Să te retragi după minutul 55-60 mi se pare de neacceptat! Poate că această echipă a României încă nu are bucuria de a juca!

E bine că am plecat cu două rezultate pozitive în seria asta în care, nici dacă providența ne mângâia pe creștet, nu reușeam s-o avem atât de favorabilă pentru o eventuală calificare.

Sigur, Elveția se duce (n.r. - se califică), bătălia va fi cu Kosovo și Israel. Un Kosovo care are trăsături ale fotbalului sârbesc și care ar putea fi un adversar dificil pentru noi"

#Edi Iordanescu, #critici Cornel Dinu, #Romania Belarus, #print danemarca, #fantoma taica su , #stiri fotbal
Comentarii
Poza dan_negoita
dan_negoita
rank 5
La un shpritz cu Ptintul Danemarcei ...asa beu oamenii buni