FRF îi face pe plac lui Edi Iordănescu. Ce a hotărât azi Comitetul Executiv

Vineri, 15 Martie 2024, ora 18:00
1504 citiri
FRF îi face pe plac lui Edi Iordănescu. Ce a hotărât azi Comitetul Executiv
Edi Iordănescu FOTO facebook

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că finalul campionatului intern a fost devansat cu o săptămână, pentru 19 mai.

"Din fericire, anul acesta avem un calendar foarte aglomerat şi datorită faptului că echipa naţională revine la un turneu final. În acest context vrem să optimizăm toate datele de desfăşurare în ceea ce priveşte finalul acestui sezon competiţional, pentru a ţine cont de pregătirea jucătorilor înainte de plecarea la EURO, dar şi de data de începere a următorului sezon, la nivel intern şi internaţional, astfel încât jucătorii care vin din campionatul intern să se alăture cât mai devreme celorlalţi jucători care vin din străinătate. Finalul de campionat se devansează pe 19 mai, cu o săptămână mai devreme. Tot o săptămână mai devreme şi play-off-ul Ligii a II-a, care în acest context se va termina pe 11 mai, astfel încât să putem termina în acelaşi timp play-out-ul Ligii I cu play-off-ul Ligii a II-a, pentru a ne putea desfăşura meciurile de baraj pentru retrogradare-promovare pe 19, respectiv 25 mai'', a spus Burleanu.

Semifinalele Cupei României se mută o săptămână mai devreme, în 17 aprilie, în loc de 24 aprilie. Pe 24 aprilie se va disputa o etapă intermediară, a şasea din play-off-ul şi play-out-ul Superligii, precum şi din play-off-ul Ligii a II-a. Calendarul play-out-ului Ligii a II-a rămâne neschimbat.

Barajul pentru desemnarea ultimei echipe care va reprezenta România în Conference League se va disputa pe 25 mai, iar finala de Cupa României rămâne aşa cum era stabilită, la data de 15 mai. În ceea ce priveşte locul de desfăşurare al finalei Cupei României, aceasta va fi din nou la Sibiu.

În ceea ce priveşte noul sezon competiţional, Supercupa României este programată pentru 6 iulie şi se va disputa pe terenul echipei campioane. ''Este primul sezon în care mergem în această direcţie şi această iniţiativă va merge pentru întărirea brandului Supercupei. În ceea ce priveşte noul sezon al Superligii, pe 13 iulie începe, la o distanţă de o săptămână de Supercupa României'', a precizat Burleanu.

Preşedintele FRF a anunţat că se vor introduce noi criterii de omologare a stadioanelor: ''Introducem noi criterii de omologare a stadioanelor, astfel încât toată stadioanele din România vor fi împărţite pe trei categorii, pe fiecare eşalon competiţional. Ceea ce ne dorim prin acest manual, aprobat astăzi şi care va reprezenta instrumentul prin care să omologăm stadioanele, este ca echipele care ajung în fazele superioare ale competiţiilor să beneficieze de cele mai bune condiţii în ceea ce priveşte infrastructura''.

Quarterly Report - Editia 4

Portarul Răzvan Sava a făcut anunțul după ce l-a convocat Iordănescu: ”Nu mă gândeam niciodată”
Portarul Răzvan Sava a făcut anunțul după ce l-a convocat Iordănescu: ”Nu mă gândeam niciodată”
Portarul Răzvan Sava, aflat în prezent în lotul echipei naţionale de fotbal care se pregăteşte la Mogoşoaia, a declarat că pentru el este o mândrie să se afle în lotul primei...
Joacă la finalista Ligii Campionilor, dar a fost scos din lotul pentru Euro 2024
Joacă la finalista Ligii Campionilor, dar a fost scos din lotul pentru Euro 2024
Seleţionerul olandez Ronald Koeman a anunţat miercuri lista celor 26 de jucători care vor compune lotul naţionalei Ţărilor de Jos pentru turneul final Euro 2024. Ronald Koeman a dezvăluit...
#Edi Iordanescu, #nationala, #EURO 2024, #meciuri, #campionat, #sezon intern, #scurtat , #stiri fotbal