Ministrul Novak, după scandalul rasist de la Sepsi - Craiova: ”Nimeni nu poate să vorbească, nici Gică Hagi, doar minoritatea maghiară”

Joi, 02 Februarie 2023, ora 12:14
4035 citiri
Ministrul Novak, după scandalul rasist de la Sepsi - Craiova: ”Nimeni nu poate să vorbească, nici Gică Hagi, doar minoritatea maghiară”
Eduard Novak

Ministrul Sportului din România, Eduard Novak, a avut o opinie tranșantă în legătură cu suspendarea meciului Sepsi - FCU Craiova din Superliga din cauza scandărilor rasiste și xenofobe ale fanilor olteni.

„Nimeni nu poate să vorbească în această speţă. Doar minoritatea maghiară si domnul Dioszegi şi toţi cei care au echipe în sporturile de echipă care înfruntă aceleaşi probleme, xenofobe, rasiste. Şi în hochei avem aceeaşi problemă, avem problemă şi la baschet, şi în alte sporturi. E o chestiune generală.

Nu poate să vorbească nici domnul Gică Hagi pe aceasta temă. Că nu o să cânte niciodată nimeni, nu o să strige lozinci împotriva machedonilor, pentru că este o comunitate foarte mică”, a spus Novak pentru Orange Sport.

”Tu ai confruntări în ligile naţionale si tot timpul echipa adversă strigă împotriva ta aceste lozinci, acest lucru trebuie să se termine. Eu cred că este foarte bine că s-a creat acest precedent. Foarte bine. Este un semnal de alarmă şi pentru Federaţia de Fotbal şi pentru celelalte Federaţii şi acest lucru trebuie tratat foarte serios”, a completat Eduard Novak.

#Eduard Novak, #ministru, #scandal, #rasism, #Gica Hagi , #stiri fotbal