Eduard Novak, ministrul Sportului, prima reacție despre românii blocați în Africa de Sud. Cum încearcă autoritățile să-i aducă în țară

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 11:19
1805 citiri
Eduard Novak, ministrul Sportului, prima reacție despre românii blocați în Africa de Sud. Cum încearcă autoritățile să-i aducă în țară
Eduard Novak. Foto: Facebook / Eduard Novak

Campioana României la rugby, CSM Știința Baia Mare, a rămas blocată in Africa de Sud din cauza tulpinii sud africane a Covid - 19..

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, face toate eforturile ca sportivii să se întoarcă cu bine în țară.

Zborul din Africa de Sud spre Europa a fost anulat imediat după apariția "Omicron", noua variantă de coronavirus.

"Sunt de ieri în contact strâns cu echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirsului, dar și cu premierul și cu ministrul afacerilor externe.

Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i ducă acasă atât pe "zimbri", cât și pe ceilalți români aflați în aceeași situație la Pretoria. Deocamdată, se fac demersuri pentru prelungirea vizei de ședere, dacă va fi cazul, precum și a cazării.

Situația lor se va rezolva și vom avea curând detaliile, dar vă pot asigura că toți vor reveni în deplină siguranță.

Dacă nu se va identifica o altă variantă de zbor, vom trimite o aeronavă specială pentru a-i aduce acasă. Niciunul dintre ei nu a fost testat pozitiv, ceea ce este o veste la fel de îmbucurătoare", a scris Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, pe contul său de Facebook.

CSM Ştiinţa Baia Mare s-a deplasat în Africa de Sud pentru un turneu de rugby, unde a jucat împotriva unor echipe importante din ţară.

#Eduard Novak, #baia mare, #omicron, #Africa de Sud, #coronavirus , #Stiri Eduard Novak