Ziare.com

Eduard Hellvig a castigat procesul cu ANI - sentinta definitiva si irevocabila

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 16:51

   

Eduard Hellvig a castigat procesul cu ANI - sentinta definitiva si irevocabila
Europarlamentarul Eduard Hellvig a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate, care l-a acuzat ca ar fi fost in incompatibilitate in perioada in care acesta ocupa functia de ministru al Turismului.

Magistratii curtii supreme au admis, miercuri, recursul formulat de Hellvig impotriva deciziei prin care fusese declarat in incompatibilitate, conform Adevarul. Sentinta este definitiva si irevocabila.

De asemenea, Agentia de Integritate a fost obligata de instanta sa retraga de pe site-ul institutiei comunicatul de presa din data de 9 noiembrie 2012 si sa publice hotararea judecatoreasca de anulare a raportului de evaluare.

Inspectorii ANI au aratat ca Eduard Hellvig s-a aflat in incompatibilitate in perioada mai-octombrie 2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si functia de director in cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile Legii nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice.

Eduard Hellvig a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel

Eduard Hellvig sustinea, in aprilie 2013, ca procesul sau este unul instrumentat politic.

"Explicatiile pe marginea acestui subiect le-am dat la timpul potrivit, in luna noiembrie 2012, atat Agentiei Nationale de Integritate, cat si publicului si, ulterior, Curtii de Apel Bucuresti. Ele raman valabile si astazi. La fel cum ramane valabila si opinia mea ca acest proces este unul instrumentat politic", se arata intr-un comunicat trimis presei.

Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia depusa de fostul ministru liberal la decizia de incompatibilitate data de Agentia Nationala de Integritate. Decizia, care nu a fost definitiva, a fost atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care acum a dat un verdict favorabil lui Hellvig.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1741 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

toate bune si frumoase, dar mai bine tacea

cu tampenia aia de "dosar instrumentat politic". Formularea asta e folosita la greu de toti penalii Romaniei. Ori spui ca esti nevinovat si vei aduce dovezi la proces, ori taci din gura, nu te victimizezi ca te persecuta xulescu.

 

Da,da....

Tot un ....sforar ramane

 

De ce?

Ca asa vrei tu?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor