Ziare.com

Hellvig, despre incompatibilitate: Decizia Curtii de Apel e departe de realitate, procesul e politic

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 13:09

   

Hellvig, despre incompatibilitate: Decizia Curtii de Apel e departe de realitate, procesul e politic
Eduard Hellvig, secretarul general al PNL, afirma ca hotararea Curtii de Apel Bucuresti de a-i respinge contestatia formulata impotriva acuzatiilor de incompatibilitate este "o decizie departe de realitate si de documentele si probele" pe care le-a prezentat, iar procesul sau este "instrumentat politic".

"Am luat act de decizia Curtii de Apel Bucuresti privind contestatia pe care am formulat-o in urma acuzatiilor ANI, referitoare la asa-zisa stare de incompatibilitate in care m-as fi aflat in timpul mandatului de ministru al Dezvoltarii regionale si Turismului.

Este o decizie departe de realitate si de documentele si probele pe care le-am prezentat atat ANI, cat si instantei de judecata. In acest context, voi merge mai departe cu procesul pana cand nevinovatia imi va fi demonstrata", se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Eduard Hellvig sustine ca procesul sau este unul instrumentat politic.

"Explicatiile pe marginea acestui subiect le-am dat la timpul potrivit, in luna noiembrie 2012, atat Agentiei Nationale de Integritate, cat si publicului si, ulterior, Curtii de Apel Bucuresti. Ele raman valabile si astazi. La fel cum ramane valabila si opinia mea ca acest proces este unul instrumentat politic", se arata in comunicatul semnat de Eduard Hellvig, secretar general al PNL.

Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia depusa de fostul ministru liberal la decizia de incompatibilitate data de Agentia Nationala de Integritate pe 9 noiembrie anul trecut, dar decizia nu este definitiva.

Eduard Hellvig a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel

ANI si judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au constatat ca Eduard Hellvig s-a aflat in incompatibilitate in perioada mai-octombrie 2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si functia de director in cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile Legii nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 483 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...

...alta jivina labarala cu "proces politic" la cv! du-te nesimtutule sa plangi pe antene ca ai ajuns un martir in tara ta...

 

Da draga, este un proces politic: in sinteza nu trebuie sa faci

politica atita timp cit este beneficiar al comenzilor politice! Nu poti sa fii si piine si cutit! Nu stiu ce este in capul acestor asa-zise "perle" ale natiunii!
Inteleg ca nu sint perle adevarate ci perle de in-cultura!

 

Tupeu fara limita a unui ministru uselist

Ce tupeu poate sa aibe acest ministru PNL-ist, cand afirma ca hotararea instantei, care este in defavoarea sa, este una politica."Rad si curcele" de el afirmand aceasta aberatie.Cum poti sa accepti cele spuse de el, cand uselistii conduc treburile statului de aproape un an de zile. Shalom

 

Esti incompatibil?

Da sau nu?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor