Ziare.com

Ministrul Eduard Hellvig a inaugurat un pasaj rutier subteran in Bacau

Luni, 21 Mai 2012, ora 09:57

   

Ministrul Eduard Hellvig a inaugurat un pasaj rutier subteran in Bacau
Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a inaugurat, duminica, la Bacau, pasajul rutier subteran Oituz - Stefan Guse, obiectiv finantat in cadrul Regio - Programul Operational Regional, proiect in valoare de peste 30 de milioane de lei.

Infrastructura construita in cadrul acestui proiect vizeaza cresterea gradului de siguranta rutiera si reducerea timpului de calatorie dinspre si inspre centrul municipiului Bacau si consta in realizarea unui pasaj rutier (cu o lungime totala de 0,692 km), a unui pasaj rutier subteran propriu-zis (de 0,277 km), a unor bretele de acces la pasaj (de 0,35 km), precum si a unor pasaje superioare de asigurare a continuitatii rutiere (cu o lungime de 0,065 km), potrivit MDRT.

Proiectul are o valoare totala de 30.765.172,65 de lei, din care 24.595.342,24 de lei reprezinta finantare nerambursabila.

De asemenea, ministrul Eduard Hellvig a semnat, la Bacau, contractul de finantare din fonduri europene, prin programul Regio, a proiectului "Reabilitare si modernizare imobil Str. Henri Coanda nr. 9, cu destinatia de locuinte sociale". Este vorba despre un imobil care va asigura 49 de noi locuinte sociale, pentur circa 97 beneficiari. Proiectul are o valoare totala de 3.136.866,47 de lei, din care 1.952.249,32 de lei reprezinta finantare nerambursabila.

"Misiunea ministerului este de a ajuta comunitatile locale sa se dezvolte, sa creeze conditii de secol XXI pentru locuitorii lor. In urmatoarea perioada este in responsabilitatea noastra, ca minister, sa cream mecanismele de simplificare si procedurile de descentralizare de la nivelul ministerului catre agentiile de dezvoltare regionala, astfel incat Programul Operational Regional sa devina cat mai eficient si cat mai puternic din punctul de vedere al rezultatelor atragerii de fonduri europene", a declarat ministrul la semnarea contractului de finantare.

Sursa: rNews

Articol citit de 1663 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tipic pt uzurpatori...

Se asaza in fruntea bucatelor pregatite de altul. Ba, Helvige, acu' a fost buna Udrea, nu-i asa? Ti-a pus pe masa o investitie la care tu numa' sa vii sa tai pamblica, sa rostesti platitudini si sa te dai cocos, ca si cum e meritul tau, desi esti numit de 2 saptamani...
Uitati insa un lucru (si tu, si catelul Ponta, si Oprescu, si Piedone, si toti ailalti): uzurpatorii sfarsesc intotdeauna precum uzurpatorii - scurtati de cap! (ia-o metaforic, daca vrei)

 

Scuze: panglica in loc de pamblica...

Reminiscente de moldovean, ce sa-i faci! :)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor