Cat castiga directorul SRI

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 12:42
7566 citiri
Cat castiga directorul SRI
Foto: B1 TV

Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI) castiga in jur de 1.200 de euro pe luna, conform ultimei declaratii de avere semnate anul trecut de fostul sef George Maior.

Subiectul a fost adus in atentie de Eduard Hellvig, europarlamentarul PNL nominalizat de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de director al SRI, care a marturisit ca sotia sa este nemultumita de aspectul financiar al trecerii lui de la Parlamentul European la sefia serviciului.

Hellvig: Presedintele m-a contactat. Sotia nu e foarte incantata de numirea mea la sefia SRI

Conform legii, SRI este condus de un director cu rang de ministru numit de Parlament la propunerea presedintelui. In prezent, salariul mediu lunar al unui ministru este de circa 5.300 de lei net pe luna.

Potrivit ultimei declaratii de avere a lui George Maior, completata la data de 5 iunie 2014, fostul director al SRI a avut in anul fiscal anterior un salariu total de 64.323 lei, la care s-au mai adaugat 13.301 lei obtinuti in baza legii 143/1994.

Conform declaratiilor de avere ale actualei conduceri SRI publicate pe site-ul serviciului, prim-adjunctul lui George Maior, generalul Florian Coldea, actualul director interimar al SRI, a castigat mai mult decat seful sau.

Astfel, in declaratia de avere completata de Florian Coldea tot la data de 5 iunie 2014, suma trecuta la venituri obtinute din salariul de la SRI este de 113.309 lei, iar la venituri obtinute in baza legii 143/1994 suma de 13.397 lei.

Calculele facute arata ca un europarlamentar, cum este cazul lui Eduard Hellvig, castiga aproape 10.000 de euro lunar, iar acesta beneficiaza in plus de foarte multe avantaje.

Astfel, indemnizatia bruta ajunge la aproximativ 7.900 de euro lunar, adica 6.200 de euro net, iar pentru prezenta la activitatile din plen si din comisii, orice eurodeputat primeste o indemnizatie zilnica de 304 euro, ceea ce mai adauga 3.600 de euro lunar, relateaza Digi24.

Eduard Hellvig a fost avizat, marti, de comisia de control SRI pentru functia de director al SRI, urmand ca plenul reunit al celor doua camere parlamentare sa dea dea un vot in urma caruia el sa poata depune juramantul si sa isi preia mandatul.

Citește și:
Marcel Ciolacu, foc și pară pe preşedintele Consiliului Concurenţei: ”Dacă e așa deștept, de ce nu vine el să conducă România?”
Marcel Ciolacu, foc și pară pe preşedintele Consiliului Concurenţei: ”Dacă e așa deștept, de ce nu vine el să conducă România?”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri, 22 martie, că a fost printre cei care au susţinut plafonarea preţului la poliţele RCA, după ce ASF a elaborat un proiect care prevede...
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins, care vor avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei,...
#salariu director SRI, #cat castiga director SRI, #declaratie avere Florian Coldea , #SRI