Dragnea: Comisia SRI trebuie sa-l cheme pe Hellvig, ca sa lamureasca acuzatiile aduse de Ghita

Duminica, 15 Ianuarie 2017, ora 21:31
5933 citiri
Dragnea: Comisia SRI trebuie sa-l cheme pe Hellvig, ca sa lamureasca acuzatiile aduse de Ghita
Foto: Hepta.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a afirmat, duminica, ca este nevoie de anchetarea de catre comisia parlamentara de supraveghere a SRI a legaturilor dintre omul de afaceri Sebastian Ghita si directorul adjunct al Serviciului, Florian Coldea, Dragnea sustinand ca Eduard Hellvig, directorul SRI, nu are cum sa evite audierea in comisii.

"Trebuie sa-l cheme pe Hellvig si el cred ca isi doreste. Orice neanchetare duce la amplificarea acestui mister, o audiere facuta profesionist (este) in beneficiul tuturor. Cred ca, in Comisia SRI, Hellvig va avea posibilitatea sa raspunda la intrebari si sa lamureasca multe lucruri care trebuie lamurite", a declarat Liviu Dragnea.

El a precizat ca SRI a avut deja de pierdut ca imagine din scandalul legat de relatiile dintre Sebastian Ghita si Florian Coldea, iar raspunsurile trebuie oferite repede comisiei.

"Comisia de control a SRI are atributii foarte mari, au tot ce trebuie pentru a exercita controlul in mod cinstit, corect si legal", a adaugat Dragnea.

Intrebat daca este posibil ca cei de la SRI sa evite sa dea raspunsurile cerute de comisie, liderul PSD a raspuns: "N-au cum sa nu vina".

Declaratiile lui Dragnea au loc dupa ce, joi, generalul Florian Coldea, adjunctul directorului SRI Eduard Hellvig, a fost suspendat din functie, in contextul scandalului legat de dezvaluirile facute de Sebastian Ghita.

Adjunctul suspendat al SRI, Florian Coldea, a fost des mentionat in inregistrarile fostului deputat Sebastian Ghita, acum dat in urmarire internationala, care a disparut in urma cu 3 saptamani, dupa ce si-a pierdut imunitatea parlamentara, el fiind vizat de mai multe acuzatii penale.

De exemplu, intr-unul dinepisoade, pe 5 ianuarie, Romania Tv a difuzat o inregistrare in care Sebastian Ghita sustinea ca fostul premier Victor Ponta ar fi fost santajat de Coldea, pentru ca Laura Codruta Kovesi sa fie propusa la conducerea DNA.

"Ce nu s-a spus public pana acum e faptul ca Victor Ponta a fost santajat pentru a o numi pe Laura Codruta Kovesi. Practic, in fata mea, Florian Coldea i-a spus ca, daca nu o va numi pe Laura Codruta Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programata in America, pentru a se intalni cu Biden sau cu Obama, va fi anulata.

Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus ca anuntul cu privire la anularea vizitei va fi facut in apropierea alegerilor prezidentiale, iar chestiunea aceasta il va distruge", a sustinut Ghita.

#Dragnea audieri Hellvig comisie SRI , #SRI