Eduard Hellvig, propus sef la SRI: Sunt onorat de increderea pe care mi-a acordat-o presedintele

Joi, 19 Februarie 2015, ora 18:28
3677 citiri
Eduard Hellvig, propus sef la SRI: Sunt onorat de increderea pe care mi-a acordat-o presedintele
Foto: Facebook/Eduard Hellvig

Eduard Hellvig, propus joi de presedintele Klaus Iohannis sef la SRI, se declara onorat de increderea pe care i-a acordata seful statului.

Totodata, el spera ca va primi votul Parlamentului.

"Sunt onorat de increderea pe care mi-a acordat-o presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii. Sper ca, la randul lor, membrii Parlamentului ma vor considera potrivit pentru a indeplini aceasta responsabilitate", a scris Eduard Hellvig pe Facebook.

Liberalul sustine ca in opinia sa prioritatea SRI in perioada urmatoare trebuie sa fie consolidarea performantei - in cadrul eforturilor interne pentru intarirea statului de drept, dar si al unui context regional tensionat.

"Interesul national inseamna, in actuala etapa a democratiei romanesti si conform vointei cetatenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred ca prioritatea SRI in perioada urmatoare trebuie sa fie consolidarea performantei - in cadrul eforturilor interne pentru intarirea statului de drept, dar si al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esentiale doua coordonate de actiune: combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatilor de aparare a sigurantei nationale.

Tin, totodata, sa precizez de pe acum ca sunt ferm convins ca o democratie functionala are resorturile necesare pentru ca statul si propriii cetateni sa se afle intotodeauna de aceeasi parte a baricadei. Cu o conditie: ca toate institutiile sa actioneze conform regulilor democratiei si ale societatii deschise", a explicat Eduard Hellvig.

Iohannis: L-am propus pe Eduard Hellvig sef la SRI

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o scurta declaratie de presa, joi seara, in care a anuntat ca l-a propus pe fostul ministru liberal al Transporturilor Eduard Hellvig pentru conducerea Serviciului Roman de Informatii.

Presedintele a spus despre Eduard Hellvig ca este o persoana care cunoaste actorii politici si care are suficiente cunostinte despre activitatea SRI, precizand ca "probabil" Parlamentul va lua in dezbatere propunerea saptamana viitoare.

De asemenea, seful statului a spus ca propunerea pentru sefia Serviciului de Informatii Externe va fi anuntata cu alta ocazie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Eduard Hellvig sef SRI, #Eduard Hellvig Klaus Iohannis SRI , #SRI