Hellvig ii da replica lui Dragnea: SRI nu e implicat in jocuri de putere

Luni, 25 Iunie 2018, ora 14:51
11159 citiri
Hellvig ii da replica lui Dragnea: SRI nu e implicat in jocuri de putere

SRI a dat publicitatii luni un punct de vedere in care condamna incercarile de denigrare a institutiei si ii asigura pe partenerii interni si externi ca nu face jocuri de putere, ci se ocupa strict de problemele de securitate nationala.

Redam comunicatul SRI:

"Este regretabil faptul ca se incearca atragerea Serviciului Roman de Informatii intr-o zona a speculatiilor prin afirmatii false, acuzatii nefondate si calomnierea cadrelor Serviciului.

SRI condamna ferm aceste incercari de denigrare a institutiei si ii asigura pe partenerii interni si externi ca va ramane ancorat in misiunile sale care privesc exclusiv securitatea nationala.

Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, ii asigura pe toti cetatenii Romaniei de neimplicare in niciun fel de jocuri de putere, de mentinere a institutiei in afara dezbaterilor politice si de determinare in efortul conjugat de a prezerva securitatea nationala".

Reactia vine la trei zile dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat joi, in prima instanta, la 3 ani si jumatate de inchisoare in dosarul "Bombonica", a anuntat ca nu demisioneaza nici din fruntea partidului si nici de la sefia Camerei Deputatilor, subliniind ca nu se sperie nici de presedintele Romaniei, nici de alte persoane cu functii in stat, trecandu-l pe lista si pe Eduard Hellvig, directorul SRI.

El a dat asigurari ca motiunea de cenzura nu va trece si social-democratii vor "fi mult mai fermi si mai radicali cu tot ce trebuie sa facem".

"Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahontu (directorul SPP - n.red), nici Kovesi, nici Oprea, nici Basescu, nici Ponta, nici altii. Obiectivele la care m-am angajat si pentru care mi-am asumat responsabilitatea raman aceleasi si le vom duce la capat!", a declarat Liviu Dragnea.

Citeste mai multe despre: Dragnea ramane seful PSD: "Statul paralel" va fi zdrobit. Merg pana la capat, voi fi mai radical! (Video) .

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...