Hellvig, numit in fruntea SRI - ce se intampla cu Florian Coldea

Luni, 02 Martie 2015, ora 17:36
5264 citiri
Hellvig, numit in fruntea SRI - ce se intampla cu Florian Coldea
Foto: B1TV

Noul sef al SRI, Eduard Hellvig, a spus ca nu are niciun motiv sa nu colaboreze cu toti adjunctii Serviciului, inclusiv cu actulul sef interimar, Florian Coldea.

Intrebat cum va colabora cu directorul interimar al SRI, generalul Coldea, Hellvig a precizat: "Aprecierea performantei fata de SRI este din punctul meu de vedere foarte buna, ca atare nu am niciun motiv sa nu colaborez cu toti adjunctii din SRI si evident si cu dl Coldea".

"Nu vor exista schimburi in SRI", a mai spus Hellvig.

Eduard Hellvig, noul sef al SRI - unda verde din Parlament

Acesta a adaugat ca institutia in sine "nu are probleme de imagine" si ca SRI "a ramas independent in toata perioada asta", facand referire la campania pentru alegerile prezidentiale.

"Aceasta independenta institutionala pe care SRI a avut-o cred ca este important sa fie dusa mai departe", a mentionat Hellvig, adaugand ca nu crede ca exista "probleme fundamentale".

Basescu dezvaluie: Am vrut sa-l demit pe Coldea de la SRI, am avut decretul scris (Video)

Noul director al SRI a tinut sa precizeze ca partenerul strategic al Serviciului raman Statele Unite si tarile Clubului de la Berna (tarile membre UE, Norvegia si Elvetia - n.red.): "Nimeni nu are intentia de a muta parteneriatul stratategic si cred ca este spre beneficiul SRI de a pastra acest parteneriat strategic".

Totodata, europarlamentarul PNL a declarat ca va demisiona din partid in aceasta seara.

"Incepand din acest moment, intr-o ora sunt demisionar din PNL si voi ramane un civil in cadrul SRI, in calitate de director, dar nu voi mai avea niciun fel de activitate politica", a subliniat Hellvig.

Sedinta CSAT, marti - Ucraina, siguranta cibernetica si provocarile teroriste, pe ordinea de zi

Nu in ultimul rand, intrebat cu privire la posibilele discutii despre legea Big Brother, marti, in cadrul sedintei CSAT la care are dreptul sa participe, noul director SRI a raspuns: "Nu stiu care e ordinea de zi pentru maine, in CSAT. Sunt convins ca, in ce priveste legile Big Brother, trebuie foarte mult echilibru, foarte multa intelegere".

Parlamentarii au dat vot favorabil numirii lui Eduard Hellvig in fruntea Serviciului Roman de Informatii, luni dupa-amiaza, iar apoi acesta a depus juramantul, in plenul Parlamentului. Dintre cei 564 de parlamentari, au fost prezenti 513, dintre care 498 au votat pentru, iar 15 impotriva.

"Coruptia reprezinta in continuare un factor de risc pentru securitatea nationala", a subliniat noul director SRI.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Eduard Hellvig Florian Coldea, #Hellvig numit SRI, #Hellvig SRI vot Parlament , #SRI