Instalarea lui Hellvig in fruntea SRI, facuta in mare secret de Iohannis

Marti, 03 Martie 2015, ora 20:41
6146 citiri
Instalarea lui Hellvig in fruntea SRI, facuta in mare secret de Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a participat, marti, la instalarea in functie a noului director al SRI, Eduard Hellvig. Presa nu a avut acces la eveniment si nu a fost informata decat marti seara, printr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a participat marti, 3 martie a.c., la investirea (instalarea, n.red.) in functie a noului director al Serviciului Roman de Informatii, domnul Eduard Hellvig.

Cu acest prilej, presedintele Romaniei a subliniat ca intr-o societate deschisa institutiile statului servesc cetateanul, cu drepturile si libertatile lui, iar serviciile de informatii au misiunea de a apara democratia", se arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Conform sursei citate, presedintele Klaus Iohannis a afirmat: "Securitatea nu este doar un concept abstract, folosit la seminarii, ci are o expresie practica: aceea ca fiecare roman sa poata trai intr-un mediu sigur, sa aiba sentimentul increderii, solidaritatii si apartenentei la o natiune puternica".

Evenimentul a avut loc la sediul SRI, unde noul director s-a intalnit cu corpul de comanda al Serviciului, informeaza Administratia Prezidentiala.

Marti, la sediul SRI a fost prezent si directorul FBI, James Comey.

Seful FBI: Parteneriatul cu SRI este unul dintre cele mai bune pe care le avem in lume

Eduard Hellvig a depus juramantul de investitura luni, la Palatul Parlamentului, dupa ce a fost votat de majoritatea covarsitoare a senatorilor si deputatilor.

Eduard Hellvig, noul sef al SRI - unda verde din Parlament (Video)

Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu a invitat presa la instalarea in functie a fostului director SRI George Maior, eveniment care a avut loc in data de 6 octombrie 2006, cand seful statului a subliniat faptul ca principalul obiectiv al serviciului era atunci sa se desprinda de imaginea de continuator al fostei Securitati.

Securitatea nu mai are oameni in SRI, crede Basescu

C.B.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...