Regulile de aur ale unei mame pentru educarea copiilor: "Am crescut 2 directori executivi de succes și un medic". Ce au făcut zi de zi

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 22:29
8247 citiri
Regulile de aur ale unei mame pentru educarea copiilor: "Am crescut 2 directori executivi de succes și un medic". Ce au făcut zi de zi
Mamă alături de fiica ei FOTO Pexels

Un semnal de alarmă pentru părinți a fost lansat de o educatoare, jurnalistă și autoare de bestseller-uri „Cum să crești oameni de succes”: facem prea multe pentru copiii noștri.

Aceasta este originea parentingului elicopter în care înlăturăm constant obstacolele, astfel încât copiii noștri să nu fie nevoiți să facă față provocărilor.

Esther Wojcicki a mărturisit într-un articol că au fost multe reguli nepopulare pe care le-a urmat când era tânără mamă. Regula numărul 1 pe care o recomandă: Nu faceți nimic pentru copiii voștri din ceea ce ei pot face singuri.

"Asta a funcționat pentru fiicele mele. Toate trei au crescut pentru a avea un mare succes: Susan este CEO-ul YouTube, Janet este medic, iar Anne este co-fondatorul și CEO-ul 23andMe. Au ajuns în vârful profesiilor competitive, dominate de bărbați", a scris jurnalista într-un articol publicat de cnbc.com.

Părinții trebuie să înceteze să-și cocoloșească copiii

Cu cât ai mai multă încredere în copiii tăi că vor face lucrurile pe cont propriu, cu atât vor fi mai puternici. Cheia este să începeți cu practica ghidată: este metoda „eu fac, noi facem, tu faci”.

Puteți încerca acest lucru cu tot felul de acțiuni simple, de zi cu zi:

Trezirea: puneți-i să-și seteze propria alarmă.

Îmbrăcatul: Lasă-i să-și aleagă propria ținută.

Mic dejun/prânz/cină: dați-le sarcini simple, cum ar fi amestecarea aluatului de clătite, curățarea cutiei de prânz și așezarea mesei.

Pregătirea rucsacului: Pune-i să parcurgă o listă cu ceea ce trebuie să aibă la ei în ziua respectivă.

Faceți planuri: lăsați-i să propună activități de weekend sau după școală.

Verificarea temelor: Este în regulă dacă nu dau 100% din răspunsuri corecte. Lasă-i să învețe din greșeli.

"Treburile sunt deosebit de importante. Spălatul vaselor era foarte important în casa noastră. Toate fiicele mele stăteau pe un scaun mic la chiuvetă și spălau vasele după cină.

Și când mergeam la cumpărături, le-am cerut să ia două kilograme de mere. Trebuiau să le aleagă pe cele bune și să măsoare kilogramele pe cântar.

Dacă am depăși bugetul pentru băcănie, m-ar ajuta să decid ce să pun înapoi", a relatat jurnalista.

Nu vă faceți griji pentru perfecțiune

"Mă așteptam ca fiicele mele să-și facă singure paturile în fiecare dimineață. Un pat făcut de un copil poate părea că încă doarme în el. Dar nu m-am luptat cu ele. Atâta timp cât au făcut-o, am fost fericită."

Copiii sunt mai deștepți decât crezi

"Pentru a fi clar, nu spun că ar trebui să-i faceți pe copii să facă lucruri pe care nu le înțeleg sau de care nu sunt capabili, nici nu spun că ar trebui să-i lăsați să se joace pe stradă dacă nu este sigur, sau să meargă la magazin, dacă cartierul este periculos.

Ideea este să-i înveți cum să facă față la ceea ce le aruncă viața. Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am predat fiicelor mele este că singurul lucru pe care îl poți controla este modul în care reacționezi la lucruri.

Când ai încredere în copii să ia propriile decizii, ei încep să se simtă mai implicați, încrezători și împuterniciți. Și odată ce se întâmplă asta, nu există nicio limită la ceea ce pot realiza."

Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
#educatie copil, #reguli, #cariere, #succes , #educatie