Credit bancar versus credit IFN. Cum afli care dintre cele doua este mai avantajos pentru tine

Miercuri, 26 August 2020, ora 18:42
26880 citiri
Credit bancar versus credit IFN. Cum afli care dintre cele doua este mai avantajos pentru tine

Dupa criza financiara mondiala din 2008, s-a creat o piata destul de importanta pentru creditele nebancare (creditele de la IFN - Institutii Financiare Nebancare), astfel ca romanii au inceput sa apeleze la aceste institutii, avand nevoie rapid de bani, lucru pe care bancile nu-l puteau realiza.

Ziare.com va explica, in cadrul rubricii Educatie financiara, despre ambele produse si ce avantaje si dezavantaje au.

In cazul unui credit bancar, putem discuta de sume mai mari, de multe ori de pana la 20.000 de lei, fara garantie. Daca percepem acest lucru ca pe un avantaj, atunci si dobanzile cu care vin aceste imprumuturi le putem vedea la fel, pentru ca sunt mult mai mici decat in cazul unui credit IFN.

De asemenea, perioada de rambursare a acestor credite este mult mai mare decat la un IFN, mergand pana la 5 ani, in medie.

La capitolul dezavantaje, se poate pune birocratia stufoasa de care este nevoie pentru un astfel de imprumut si raspunsul, uneori greoi, pe care-l ofera banca. In plus, pentru a accesa un credit bancar, ai nevoie de un venit stabil.

La creditul IFN, banii se pot lua, daca nu in ore, atunci in maximum doua zile. De asemenea, creditul se poate accesa de la un "robotel" sau chiar online, in baza unui numar mic de acte. Acestea sunt doar cateva dintre avantaje. Unele IFN-uri nu percep nicio dobanda la primul credit accesat de la ele.

La dezavantaje putem nota dobanzile extrem de mari, in unele cazuri si de aproape 10.000%, precum si perioada scurta de rambursare. Unele IFN-uri au suma fixa pe care trebuie sa o rambursezi, indiferent ca returnezi creditul a doua zi sau in ultima zi de imprumut.

Rubrica "Educatie financiara" este sustinuta de Libra Internet Bank

Cardul de credit versus cardul de debit. Lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii atunci cand le folosesti

Cum iti calculezi singur cea mai buna varianta de rata de credit pe care sa ti-o permiti cu siguranta

Credit imobiliar in euro versus credit imobiliar in lei. Criteriul esential de care trebuie sa tinem cont

Drepturi pe care nu stiai ca le ai in cazul unui credit bancar. Cum te poti retrage din contractul de credit fara a invoca niciun motiv

Cele trei riscuri majore de care trebuie sa te feresti atunci cand semnezi un contract de credit

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....