Profesorul care îi acuză pe părinți că nu se mai implică în educarea copiilor: cui au pasat sarcinile. "Explică foarte multe. Sunt în casă, dar interacționează doar la mese"

Marti, 09 Iulie 2024, ora 21:15
13548 citiri
Profesorul care îi acuză pe părinți că nu se mai implică în educarea copiilor: cui au pasat sarcinile. "Explică foarte multe. Sunt în casă, dar interacționează doar la mese"
Profesor în timpul orei FOTO Pixabay

Există foarte multe stiluri diferite de creștere și educare a copiilor în prezent, iar profesorii au un loc în primul rând la toate acestea. Unele sunt benefice și inovatoare, în timp ce altele par să nu ajute copilul la fel de mult.

Un profesor susține că părinții nu mai sunt implicați în interacțiuni și relații cu copiii lor, precizând că o nouă formă de îngrijire a copiilor este cea a "părintelui coleg de cameră".

Cum sunt "părinții colegi de cameră"?

Într-o postare pe Reddit, un profesor a introdus conceptul de "roommate parenting" - deși a susținut că acesta a fost pus în practică de mai mult timp.

"Este timpul să se marcheze eticheta "părinți colegi de cameră"", a insistat el.

„Acesta este al unsprezecelea an în care sunt profesor și nu pot să cred cât de mult a scăzut implicarea părinților.”

„Anul acesta, echipa mea și cu mine am folosit termenul ”parenting de tip coleg de cameră” pentru a descrie acest nou val de părinți,” a explicat el. „Explică foarte multe.”

Profesorul a dat un exemplu a ceea ce înseamnă roommate parenting. "Copiii și părinții sunt în casă, dar interacționează doar la mese, la ora de televizor etc."

El a mai adăugat: "Părinții (colegii de cameră) nu au nicio implicare în ceea ce privește temele pentru acasă, studiile academice". El a comparat acest lucru cu propria sa experiență ca coleg de cameră: "Nu l-am ajutat niciodată pe colegul meu de cameră cu temele la chimie".

Un alt lucru pe care l-a spus profesorul a fost că părinții au deplâns "primirea unui apel de la școală sau de la profesor", ceea ce "înseamnă supărare imediată și răspuns ca și cum ar fi un inconvenient major. Este ca și cum ai primi un telefon la ora 2:00 dimineața că colegul tău de cameră este distrus la bar.

Copiii trebuie să își asume mai multe responsabilități acum

"Responsabilitatea gospodăriei și îngrijirea copiilor cu vârste de până la patru ani este împărțită", a spus el.

„Numărul de copii pe care îi văd având grijă de ei înșiși este incredibil. În momentul în care acei tineri devin suficient de mari, trec de la a fi ‘îngrijiți’ la a ‘îngriji’.”

Această realitate tristă înseamnă că mulți copii sunt forțați să crească rapid pentru a avea grijă de frații lor, în loc să li se permită să fie copii și să se concentreze asupra educației lor.

"Profesorii au devenit noii părinți"

"În cele din urmă, odată cu trecerea părinților la rolul de colegi de cameră, profesorii au devenit noii părinți", a concluzionat el. "Bine ați venit la noua normă; va fi epuizantă".

Acest profesor consideră, în esență, că părinții au renunțat la munca lor și se bazează pe alții - în acest caz, profesorii - pentru a prelua sarcinile.

Profesioniștii din domeniul sănătății mintale au recunoscut că unii părinți se comportă mai degrabă ca niște colegi de cameră.

Deși aceasta poate părea doar observația unei singure persoane, experții sunt de acord.

Modern Parenting Solutions, condus de psihologul clinician licențiat Dr. Becca Ballinger, a declarat că nu este neobișnuit ca copiii care locuiesc într-o casă cu alte persoane să se simtă singuri dacă părinții lor nu sunt atenți.

"Dacă credeți că ați căzut în prostul obicei de a fi colegul de cameră al copilului dvs. în locul părinților săi, atunci primul pas este să identificați comportamentele care trebuie schimbate. Apoi, creați un obicei consistent (și, sperăm, zilnic) de a interacționa cu copilul dumneavoastră", au spus aceștia.

Potrivit experților, interacțiunea este esențială. Acesta este un lucru care, pe baza postării acestui profesor, pare să lipsească cu desăvârșire într-o mulțime de relații părinte-copil.

Holt International a insistat asupra faptului că interacțiunea este de cea mai mare importanță. "Interacțiunea este un alt mod de a spune "relații"", au scris ei. "Relațiile pozitive sunt fundamentul creșterii unor copii sănătoși. Interacțiunea se referă, de asemenea, la sănătatea și bunăstarea socio-emoțională a unui copil, care este o piatră de temelie în dezvoltarea sa."

Dacă interacțiunea este același lucru cu o relație, atunci este ușor de înțeles de ce lipsa interacțiunii cu copilul tău ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea și dezvoltarea acestuia.

Poate fi ușor să le permiți copiilor tăi să facă ce vor și să ieși încet din viața lor, dar acest lucru nu este sănătos. Părinții sunt meniți să aibă grijă în mod activ de copiii lor și să se manifeste pentru ei. Acesta este semnul unui părinte adevărat, scrie yourtango.com.

Elevii de 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi recompensați în bani. Sumele propuse de Ministerul Educației
Elevii de 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi recompensați în bani. Sumele propuse de Ministerul Educației
Ministerul Educației propune acordarea sumei de 2.000 de lei pentru elevii care au luat media 10 la Evaluarea Naţională 2024 și 5.000 de lei pentru elevii care au obţinut media 10 la...
Universitatea București sare în apărarea lui Andrei Nae, profesorul îmbrăcat în fustă: „Există un cod de incluziune"
Universitatea București sare în apărarea lui Andrei Nae, profesorul îmbrăcat în fustă: „Există un cod de incluziune"
„Profesorului cu fustă" de la Universitatea din București, Andrei Nae, a provocat un val de revoltă în social media. Totuși, oficialii de la Universitatea București sar în apărarea...
#educatie, #elevi, #parinti, #profesori, #interactiune , #stiri sociale
  1. Crima din Brăila. Noi înregistrări telefonice între principalul suspect și mama acestuia. „Nu mi-a găsit nimic” STENOGRAME
  2. Cât costă o înmormântare în România. Prețurile firmelor de pompe funebre după creșterea ajutorului de deces
  3. Peste 98 la sută dintre elevii cu opțiuni completate au intrat la liceu. Câți au fost admiși la prima opțiune
  4. Un spital din România, obligat să plătească daune uriașe după ce o fetiță de 1 an și jumătate s-a infectat cu o bacterie: ”Viața copilului a fost în pericol”
  5. Doi copii au sunat la Poliție ca să facă o farsă. Ce amendă a primit mama minorilor
  6. Avertizări de vreme severă imediată. Localitățile în care vor fi vijelii și va cădea grindină
  7. Scandalul de la Universitatea de Arhitectură București, la un alt nivel. Procurorii ar putea intra pe fir
  8. Un nou ”azil al groazei”, în Argeș. Un bărbat a murit după ce a fost neglijat și a făcut cangrenă la un picior
  9. Român denunțat de un primar din Italia, după ce a lăsat gunoiul pe o zonă verde. „Este corect să se ia măsuri penale”
  10. Avertizare pentru șoferii care circulă pe Autostrada Transilvania. Carosabilul, acoperit de apă