Spionul american găzduit de Putin face jocurile Moscovei: Rusul Edward Snowden atacă SUA VIDEO

Luni, 19 Februarie 2024, ora 03:15
16385 citiri
Spionul american găzduit de Putin face jocurile Moscovei: Rusul Edward Snowden atacă SUA VIDEO
Putin i-a acordat cetățenia rusă lui Edward Snowden FOTO: Metro

Edward Snowden, fostul angajat al CIA și contractor al National Security Agency din Statele Unite, care a divulgat public informații secrete americane a primit azil politic în Rusia, fiind găzduit acum de către Putin. El locuiește la Moscova din 2013, primind cetățenia rusă, iar acum îl atacă pe Joe Biden în legătură cu poziția Washingtonului față de al 4-lea amendament al constituției din SUA.

Edward Snowden și-a exprimat disprețul față de poziția recentă a Casei Albe cu privire la cel de-al patrulea amendament, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la drepturile la confidențialitate, conform Benzinga.

Joi, Snowden a scris rețeaua X, fostă Twitter, pentru a-și exprima părerile despre poziția recentă a Casei Albe cu privire la al patrulea amendament. El a postat: „Casa Albă a argumentat, de pe podium, că nu mai crede că al patrulea amendament al Constituției „servește interesele Statelor Unite”. Super”.

Coșmarul se apropie de Putin: Noua fotografie a unei super arme americane cu însemnele Ucrainei VIDEO FOTO

Al patrulea amendament al Constituției SUA protejează persoanele de percheziții și confiscări nerezonabile de către guvern, având ca scop respectarea drepturilor la confidențialitate. Deși nu îi protejează împotriva tuturor perchezițiilor, ci doar a celor considerate nerezonabile conform legii, necesită mandate bazate pe o cauză probabilă.

Comentariile lui Snowden pe X, au inclus un videoclip distribuit de RNC Research, care îl prezenta pe consilierul pentru securitate națională al Statelor Unite, Jake Sullivan.

Sullivan a refuzat să facă o amenințare de veto în numele președintelui cu privire la potențiale amendamente la Legea privind supravegherea informațiilor externe (FISA). Cu toate acestea, el a subliniat că solicitarea unui mandat pentru fiecare interogare de date colectate în mod legal nu ar servi intereselor de securitate națională ale Statelor Unite.

Sullivan a susținut că o astfel de cerință ar submina scopul FISA și ar pune victimele în pericol. El a declarat: „Nu credem că asta servește intereselor de securitate națională ale Statelor Unite”.

De ce contează acest lucru? Poziția recentă a Casei Albe cu privire la al patrulea amendament și reacția ulterioară a lui Snowden adaugă o altă dimensiune dezbaterii în curs privind confidențialitatea și puterile de supraveghere.

Minciunile spuse de Putin despre Ucraina desființate: Un istoric de la Cambridge îl face praf pe președintele rus

Acest comentariu vine pe fondul unei dezbateri crescânde asupra drepturilor la confidențialitate. Competențele de supraveghere fără mandat ale guvernului sunt supuse controlului, iar republicanii din Camere dezvăluie un nou pachet pentru reautorizarea și reformarea acestor puteri.

Va fi mobilizat Snowden în armata lui Putin?

Următoarea expirare a Secțiunii 702 din FISA în aprilie a stârnit dezbateri în Congres. Cel mai recent text al proiectului de lege, o combinație de propuneri ale Camerei, înclină spre reformele sugerate de Comitetul de Informații al Camerei mai degrabă decât de către sistemul judiciar, omițând o cerință de mandat, o cerere cheie pentru susținătorii confidențialității, potrivit The Hill.

Snowden, un fost contractor de informații din SUA, a vorbit în trecut cu privire la preocupările legate de confidențialitate. În decembrie 2023, el a criticat Alphabet și Apple, părintele Google, pentru practicile lor de partajare a datelor cu Departamentul de Justiție, descriind-o ca o invazie directă a vieții private a persoanelor.

Snowden, în vârstă de 40 de ani, un fost contractor al Serviciilor de Informații din SUA, locuiește în Rusia din 2013 pentru a scăpa de urmărirea penală din SUA, după ce a divulgat fișiere secrete, publicate de The Guardian, care au dezvăluit vaste operațiuni de supraveghere interne și internaționale efectuate de Agenția de Securitate Națională a SUA.

Operațiunea secretă Dropshot: Planul Statelor Unite de a șterge de pe hartă Rusia, documente dezvăluite VIDEO

În 2020, Snowden a spus că el și soția sa, atunci însărcinată, solicitau cetățenia rusă pentru a nu fi separați de viitorul lor fiu într-o eră a pandemiilor și a granițelor închise. Rusia i-a acordat drepturi de ședere permanentă în același an, deschizându-i calea pentru a obține cetățenia rusă.

Ulterior, în septembrie 2022, Vladimir Putin a semnat un decret prin care îi acordă cetățenia rusă denunțătorului american Edward Snowden, scrie The Guardian.

„După ani de despărțire de părinții noștri, eu și soția mea nu dorim să fim separați de fiii noștri”, a declarat luni Snowden, al cărui nume a apărut pe o listă de 72 de persoane născute în străinătate pentru care Putin le-a acordat cetățenia. „După doi ani de așteptare și aproape zece ani de exil, puțină stabilitate va face diferența pentru familia mea. Mă rog pentru intimitate pentru ei – și pentru noi toți.”

Decretul lui Putin de a acorda cetățenia lui Snowden a dus rapid la glume pe rețelele de socializare că denunțătorul va fi în curând recrutat în armata rusă pentru a lupta în Ucraina, ca parte a campaniei de mobilizare la nivel național a țării.

Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
PSD a obţinut 35,56% din voturile pentru funcţiile de primar la alegerile de duminica trecută, fiind urmat de PNL cu 30,27%, AUR - 6,39%, Alianţa Dreapta Unită - 5,49%, UDMR - 4,51%, arată...
Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
Presa din Albania a relatat, vineri, 15 iunie, că fostul prim-ministru, Sali Berisha, aflat în arest la domiciliu, a publicat un document potrivit căruia Florian Coldea ar fi fost în 2023...
#Edward Snowden, #Edward Snowden Rusia, #Vladimir Putin Edward Snowden, #spion american Rusia, #agent CIA, #Snowden azil Rusia , #Rusia
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil