Sfaturile utile care pot duce la eficientizarea activității și reducerea costurilor în cadrul unui business

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 09:56
1935 citiri
Sfaturile utile care pot duce la eficientizarea activității și reducerea costurilor în cadrul unui business
FOTO: Shutterstock.com

Atunci când vine vorba de profitabilitatea și sustenabilitatea unei afaceri, reducerea costurilor și eficientizarea activității sunt două aspecte esențiale, indiferent de domeniul de activitate al businessului. Așadar, este necesar ca antreprenorii să implementeze măsurile potrivite astfel încât să sporească activitatea în cadrul firmei lor, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. Iată câteva dintre soluțiile pe care le pot lua în calcul.

Automatizarea activității

O primă metodă la care pot apela companiile, în funcție de domeniul acestora de activitate, este automatizarea anumitor procese și servicii. Mai precis, antreprenorii pot implementa tehnologii de ultimă generație, cu ajutorul cărora să își dezvolte afacerea și să o eficientizeze.

De exemplu, mai ales businessurile care activează în zona de retail pot apela la digitalizare, cu precădere la un sistem self-checkout, un dispozitiv inteligent care facilitează reducerea cozilor. Drept urmare, implementarea acestuia vine în beneficiul ambelor părți, atât pentru firme, dar în special pentru clienți.

Așadar, e indicat ca fiecare afacere să ia în considerare acest proces de automatizare, pentru a spori viteza de executare a anumitor sarcini de muncă. Astfel, se reduce considerabil timpul, iar activitatea se eficientizează.

Flexibilitate pentru angajați

O altă metodă la care pot apela firmele și companiile este să le ofere propriilor angajați flexibilitate când vine vorba de desfășurarea activității profesionale. Mai precis, în funcție de obiectivele și strategia acestora, antreprenorii își pot încuraja salariații să lucreze de acasă, acolo unde este cazul.

Ba mai mult, în funcție de context, se poate renunța și la sediu, măcar provizoriu, pentru a se reduce costurile, mai ales când vine vorba de chiria spațiului respectiv sau de plata facturilor aferente întreținerii acestuia.

Pe de altă parte, odată implementată această măsură, și personalul va avea o serie de beneficii. De exemplu, angajații nu vor mai fi nevoiți să dea bani pentru transport sau pentru prânzul de la serviciu. Totodată, fiindcă vor lucra din confortul propriei locuințe, e posibil ca oamenii să dea un randament sporit, datorită faptului că muncesc într-un mediu relaxant, unde nu sunt nevoiți să respecte anumite reguli, precum cele de la birou.

Externalizarea anumitor servicii și departamente

Există cazuri în care forța de muncă lipsește într-un anumit sector sau angajarea unui personal nou reprezintă o decizie care este în detrimentul unui business. De asemenea, în același mod, angajații pot fi copleșiți când vine vorba de anumite sarcini de muncă repetitive, din cauza cărora pierd foarte mult timp. De aceea, o soluție care vine în ajutorul angajatorului și personalului este să apeleze la externalizarea anumitor servicii, în funcție de departament.

Mai exact, companiile pot apela la sprijinul altor businessuri specializate pe un anumit domeniu, cum ar fi HR, IT, contabilitate sau cel juridic. Astfel, antreprenorii au siguranța că afacerea lor e pe mâini bune, iar fiecare task în parte este preluat de un profesionist. Drept urmare, nu mai este necesar să fie angajate persoane noi care trebuie instruite și, implicit, remunerate. Așadar, se vor reduce și costurile, iar bugetul nu va fi afectat.

Personal care e la curent cu noile tehnologii de pe piață

De asemenea, o strategie care aduce beneficii pe termen lung și asigură o eficientizare a activității este investiția în propriii angajați. Mai precis, angajatorul își poate trimite subalternii la cursuri de specializare, workshopuri sau la traininguri în cadrul companiei, astfel încât să dobândească noi cunoștințe, deci să fie la curent cu noile tehnologii de pe piață.

E important pentru eficientizarea activității să stăpânească anumite programe și software-uri, ca să reducă timpul de execuție. În plus, în acest mod, salariații pot face un pas înainte în carieră, iar acest lucru îi va motiva să dea mereu randamentul maxim.

Așadar, acestea sunt o parte dintre măsurile pe care le pot lua firmele și companiile ca să reducă costurile și să își eficientizeze activitatea de business.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#eficientizare activitate, #reducere costuri, #business , #stiri afaceri