Nouă hoteluri de pe litoralul românesc, scoase la licitație de un fond de investiții. Unitățile de cazare se află chiar pe plajă

Sambata, 05 Noiembrie 2022, ora 11:56
11980 citiri
Nouă hoteluri de pe litoralul românesc, scoase la licitație de un fond de investiții. Unitățile de cazare se află chiar pe plajă
Mai multe hoteluri din Eforie Nord și Sud, scoase la licitație FOTO Primăria Eforie

Nouă hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitaţie de fondul de investiţii Transilvania Investments.

Propunerea va fi discutată în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiţii deţine 78,6% din acţiuni, din 29 noiembrie.

Transilvania Investments deţine în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga ţară, sectorul ospitalităţii acoperind 25% din portofoliul fondului.

”Nouă importante hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitaţie în perioada următoare, în urma deciziei Transilvania Investments de a-şi repoziţiona portofoliul pe care îl deţine în sectorul ospitalităţii. Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiţii deţine 78,6% din acţiuni”, anunţă fondul, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deţinute în turism, cu scopul final de a defini strategia de investiţii pe termen lung în acest domeniu şi de a maximiza randamentul acestora.

”Alături de echipa de consultanţi implicată, fondul de investiţii a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate. Dintre acestea, hotelurile Diana, Venus, Minerva, Jupiter, Complexul Bran Brad Bega din Eforie Nord şi Capitol şi Măgura din Eforie Sud oferă posibililor investitori acces la investiţii în zone strategice de pe litoral, cu creşteri importante ale numărului de turişti în ultimii ani”, precizează fondul de investiţii.

Hotelurile sunt plasate pe sau în imediata apropiere a plajelor şi sunt destinate în principal turismului de familie. Hotelurile însumează, în prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2, 3 sau 4 stele.

”Ne dorim un proces transparent în tot ceea ce înseamnă transferul acestor active în proprietatea viitorilor investitori. În calitatea noastră de acţionari majoritari, am propus partenerilor din THR Marea Neagră implementarea unor proceduri şi termene clare, astfel încât toţi cei interesaţi să aibă acces rapid la informaţiile necesare în evaluarea unor decizii de achiziţie”, spune Radu Roşca, preşedinte executiv Transilvania Investments.

Conform calendarului ce va fi discutat în AGA, toate activele propuse spre vânzare vor fi scoase la licitaţie publică nu mai târziu de 31 ianuarie 2023, pe măsură ce procedurile de evaluare vor fi finalizate.

”Fondul de investiţii s-a implicat activ, în ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este acţionar majoritar în a găsi resurse financiare şi umane care să sprijine procesul de eficientizare a activităţii. Primele rezultate la 9 luni publicate de către companiile din turism arată o evoluţie pozitivă pentru anul în curs”, mai arată Transilvania Investments.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, listat pe Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie şi IT.

Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Sculptura "Hidra" realizată de Costin Ioniţă se va afla în prima Licitaţie de sculptură de anul acesta, care va avea loc joi, de la ora 19,00, atât la sediul Galeriilor Artmark, cât şi...
Imagini de colecție din Eforie, din 1960: "7000 de oameni ai muncii își petrec aici, în prima serie, concediul de odihnă" VIDEO
Imagini de colecție din Eforie, din 1960: "7000 de oameni ai muncii își petrec aici, în prima serie, concediul de odihnă" VIDEO
Tot mai puțini români își planifică vacanțele pe litoralul din România, din cauza prețurilor prea mari cerute pentru servicii de proastă calitate. Cei care merg, totuși, preferă doar...
#Eforie Nord, #hoteluri, #licitatie, #hotel Eforie Nord, #litoral romanesc , #litoral