Elan Schwartzenberg, proprietarul tuturor marcilor Realitatea

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 09:28
2375 citiri
Elan Schwartzenberg, proprietarul tuturor marcilor Realitatea

Elan Schwartzenberg a informat, marti, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca este proprietarul tuturor marcilor Realitatea Media, ceea ce inseamna ca pentru o solicitare de autorizare a unei televiziuni cu denumirea Realitatea Plus este nevoie de acordul sau.

Schwartzenberg precizeaza ca Realitatea Media SA functioneaza sub egida marcilor Realitatea Media, detinute de societatea Win Win Business & Lobby Company Limited, ca urmare a contractului de cesiune incheiat in data de 18 aprilie 2012 intre SC Realitatea Media SA, in calitate de cedent, si Win Win Business & Lobby Company Limited, in calitate de cesionar, arata Mediafax.

Omul de afaceri aminteste si de solutia pronuntata luni de Curtea de Apel Bucuresti, prin care acest contract de cesiune de marci, "avand ca obiect transferul tuturor drepturilor si obligatiilor asupra marcilor Realitatea Media, isi pastreaza pe deplin valabilitatea, titular cu drepturi depline asupra marcilor Realitatea Media fiind in acest moment societatea Win Win Business & Lobby Company Limited".

"In aceste conditii, orice posibila solicitare venita din partea oricarei persoane de a se autoriza o licenta pentru orice serviciu de programe cu denumirea Realitatea Plus in vederea transmisiilor televizate necesita acordul prealabil al societatii Win Win Business & Lobby Company Limited, unica detinatoare a marcilor Realitatea Media.

Mentionam ca, in calitate de creditor al acestei societati, interesul nostru este ca marcile Realitatea sa beneficieze de o protectie sporita pentru a-si pastra valoarea. Mai mult decat atat, toate demersurile initiate au fost facute cu scopul de a impiedica obtinerea unor licente asupra unor marci similare marcilor Realitatea Media, care ar putea genera un risc mare de confuzie, de natura sa straga scaderea drastica a valorii marcilor Realitatea", a adaugat Schwartzenberg.

El se refera la faptul ca o societate detinuta de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru a primit de la CNA, pe 17 ianuarie 2013, o licenta audiovizuala prin satelit pentru lansarea televiziunii Realitatea Plus, care ar urma sa emita in Romania, tarile din Balcanii de Vest si Republica Moldova.

Marti, Elan Schwartzenberg a declarat ca isi doreste continuarea emisiei Realitatea TV cu actuala sigla, dar ca nu doreste sa revina in managementul televiziunii, avand in vedere ca, din ziua preluarii ei, a avut doar probleme.

Curtea de Apel Bucuresti a dat, luni, castig de cauza societatilor E-Boutique KFT si Win Win Business & Lobby Company Limited, intr-un proces privind proprietarul marcilor Realitatea Media SA. Decizia este irevocabila.

Citeste si:
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Laura Vicol, propusă la șefia Comisei Juridice a Camerei Deputaților, va trebui să dea explicaţii publice cu privire la acuzaţiile care i se aduc. "Eu...
Ciolacu sare în apărarea lui Marian Neacșu, propus pentru funcția de secretar general al Guvernului: ”Condamnarea lui e depășită juridic”
Ciolacu sare în apărarea lui Marian Neacșu, propus pentru funcția de secretar general al Guvernului: ”Condamnarea lui e depășită juridic”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 1 decembrie, că își asumă propunerea privind numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, deși a fost...