Oficialii Electrica, despre recalcularea facturilor la energie: "99% dintre clienţi beneficiau deja de un preţ sub cel plafonat"

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 19:48
3518 citiri
Oficialii Electrica, despre recalcularea facturilor la energie: "99% dintre clienţi beneficiau deja de un preţ sub cel plafonat"

Compania Electrica Furnizare a anunțat joi, 20 ianuarie, că aproximativ 99% din portofoliul de clienţi casnici beneficiau deja, la momentul începerii perioadei de aplicare a măsurilor de plafonare şi compensare, de un preţ sub cel plafonat.

Astfel, în lunile noiembrie şi decembrie 2021, acei clienți nu se încadrau pentru a li se aplica măsura plafonării, în timp ce aproximativ 700.000 de clienţi nu au fost eligibili pentru a deveni beneficiari ai măsurii de compensare.

”Compania Electrica Furnizare respectă legea, punând pe primul loc protejarea clienţilor, stornarea şi recalcularea facturilor aferente consumului din lunile noiembrie şi decembrie 2021 înscriindu-se în acelaşi demers.

În linie cu o politică orientată spre client, Electrica Furnizare a depus eforturi majore, deşi cu impact negativ în rezultatele financiare pentru primele 9 luni ale anului 2021, pentru a-şi păstra angajamentele faţă de clienţii săi, menţinând preţurile din ofertele acceptate de către aceştia pe parcursul anului trecut, chiar dacă preţul de achiziţie a energiei de pe pieţele angro a crescut cu aproximativ 400% în 2021 faţă de anul precedent.

Tot în acest spirit, Electrica Furnizare şi-a informat constant clienţii cu privire la stadiul aplicării măsurilor de compensare şi plafonare. La momentul începerii perioadei de aplicare a măsurilor de plafonare şi compensare, aproximativ 99% din portofoliul de clienţi casnici beneficiau deja de un preţ sub cel plafonat (...), motiv pentru care, în lunile noiembrie şi decembrie 2021, nu se încadrau pentru a li se aplica măsura plafonării. Totodată, aproximativ 700.000 de clienţi nu au fost eligibili pentru a deveni beneficiari ai măsurii de compensare”, a transmis compania într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii companiei precizează că, în prezent, facturile emise de Electrica Furnizare conţin menţiuni cu privire la facilităţile oferite de lege pentru toţi clienţii care întrunesc condiţiile de eligibilitate.

În acelaşi timp, pentru clienţii care întrunesc criteriile de eligibilitate, în facturile cărora nu s-au regăsit măsurile de compensare şi plafonare aferente lunilor noiembrie - decembrie 2021, au fost emise facturi de stornare şi, totodată, s-a început procesul de refacturare, astfel încât facilităţile acordate să se regăsească în facturi.

De asemenea, clienţii sunt asiguraţi de faptul că nu li se vor percepe penalităţi pentru perioada noiembrie - decembrie 2021 şi nici nu vor fi deconectaţi pentru eventuala neplată aferentă.

În ceea ce priveşte informarea clienţilor, compania Electrica Furnizare a creat o pagină dedicată cu privire la facilităţile acordate consumatorilor de energie electrică şi gaze naturale, la adresa https://www.electricafurnizare.ro/cms/comunicate-de-presa/2021/compensare-plafonare-facilitati/.

Citeste si:
Traian Băsescu a provocat un accident rutier în Capitală și a ajuns la poliție
Traian Băsescu a provocat un accident rutier în Capitală și a ajuns la poliție
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a provocat, duminică dimineață, o tamponare ușoară și a mers să raporteze accidentul la Brigada Rutieră Buucrești. Potrivit...
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...