Femei cu spate masculin in politica romaneasca

Sambata, 24 Mai 2008, ora 13:00
4070 citiri
Femei cu spate masculin in politica romaneasca

Politica romaneasca are costume Hugo Boss, cravate asortate dupa culorile partidului, dar mai putin fuste si taioare. Bineinteles ca exista si exceptii care confirma regula, insa, cele mai multe dintre femeile din politica romaneasca au in spate un barbat sau au fost propulsate de un barbat.

Un recent exemplu ar fi Daniela Popa, presedintele Partidului Conservator care, la 52 de ani, a devenit prima femeie presedinte de partid din Romania. A fost destul de clar, la momentul alegerilor din PC, ca Daniela Popa a acceptat functia mai degraba ca o sarcina impusa de Dan Voiculescu.

Indiferent daca epateaza cu decolteul sau frumusetea, femeile din poltica nu au reusit, inca, sa iasa din umbra barbatilor. Cum este cazul Elenei Udrea, propulsata de Traian Basescu, sau chiar fiica presedintelui, Elena Basescu. Prima si-a facut un titlu de glorie din a "baga strambe" politice, iar a doua s-a remarcat prin greselile gramaticale de care insusi seful statului a facut misto. Cele doua doamne frumoase au insa si predecesoare "in floarea varstei".

Senatorul Rodica Stanoiu, fost ministru PSD al Justitiei, a ramas in memoria romanilor ca o femeie care a executat fara sa cracneasca ordinele sefilor din partid. Hildegard Puwak, Ecaterina Andronescu sau Rovana Plumb - despre care s-a zis ca are o relatie apropiata cu familia lui Adrian Nastase - sunt alte "amazoane" politice care au coborat sau urcat pe scena politica in functie de sustinerea sefilor.

Nici Daciana Sarbu nu face exceptie. Propulsata in Parlament de numele tatalui ei, fostul ministru al Agriculturii Ilie sarbu, acum s-a maritat cu "lupul cel tanar" al PSD-ului, Victor Ponta. Activitatea ei in Parlamentul European n-a prea avut ecouri prea mari nici la Bucuresti, dar nici la Bruxelles, blonda refugiindu-se, in ultimul timp, in spatele statului de tanara mama.

Un alt exemplu ar fi femeile din PRM, care nu reusesc sa iasa din umbra "tribunului" Corneliu Vadim Tudor. Dupa ce i-a facut pe plac, pe plan politic, lui Corneliu Vadim Tudor din 1991 pana in 2007, deputatul Daniela Buruiana a ramas de caruta fara sprijinul liderului PRM. Mai nou, atentia lui Vadim s-a indreptat spre respectabila gospodina Verginia Verdinas, pe care ar vedea-o in scaunul de primar al Bucurestiului.

Citește și:
Scandal uriaș în PSD după ce un deputat al partidului a fost surprins în ipostaze intime cu un tânăr
Scandal uriaș în PSD după ce un deputat al partidului a fost surprins în ipostaze intime cu un tânăr
Conducerea PSD a reacționat după ce deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins în mai multe ipostaze intime alături de un băiat. Întrebat dacă a întreținut relații sexuale cu minori,...
Gafa lui Marcel Ciolacu după ce a fost întrebat cine va prelua Ministerul Educației: „Acest portofel revine celor de la PNL” VIDEO
Gafa lui Marcel Ciolacu după ce a fost întrebat cine va prelua Ministerul Educației: „Acest portofel revine celor de la PNL” VIDEO
Președintele PSD Marcel Ciolacu a comis sâmbătă, 1 octombrie, o gafă în discursul său ținut în filiala PSD Bistrița Năsăud. Întrebat dacă partidul are vreo propunere pentru ministerul...