Ziare.com

Elena Basescu avertizeaza UE: Conflictele din zona Marii Negre pot fi reactivate oricand

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 18:00

   

Elena Basescu avertizeaza UE: Conflictele din zona Marii Negre pot fi reactivate oricand
Intr-o declaratie scrisa referitoare la Strategia UE pentru Marea Neagra, europarlamentarul PD-L Elena Basescu considera ca stabilitatea acestei regiuni trebuie sa devina o prioritate a Uniunii Europene, cu atat mai mult cu cat zona este foarte importanta din perspectiva securitatii energetice a UE.

Elena Basescu s-a declarat adepta unei implicari mai mari a UE in zona limitrofa Marii Negre. "Tara mea este cel mai activ membru UE in promovarea importantei strategice a Marii Negre si a necesitatii unui rol crescut al Uniunii in aceasta zona. Importanta regiunii s-a conturat in mai multe instrumente UE pentru vecinatatea estica, insa rezultatele Sinergiei Marii Negre au fost limitate. Consider ca prioritatile UE trebuie sa vizeze consolidarea unei zone stabile si democratice. Conflictele inghetate au devenit punctul nevralgic in zona Marii Negre. Ele pot fi reactivate in orice moment, amenintand securitatea regionala", sustine Basescu.

Pe langa conflictele inghetate si pericolul pe care acestea il reprezinta, Elena Basescu apreciaza ca importanta economica este un alt argument solid pentru un interes mai mare din partea oficialilor europeni. "Marea Neagra prezinta o importanta aparte si pentru securitatea energetica a UE. Comisia Europeana trebuie sa puna in continuare un accent deosebit pe proiectele din domeniul energiei planificate in aceasta regiune", a argumentat europarlamentarul PD-L.

De asemenea, in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, Basescu a avut o interventie legata de situatia din Belarus cerand suspendarea acestei tari din cadrul Parteneriatului Estic.

"Alegerile prezidentiale din 19 decembrie au reprezentat un pas inapoi atat pentru dezvoltarea democratica a Belarusului, cat si in relatiile cu UE. Utilizarea fortei si arestarea reprezentantilor opozitiei nu constituie in niciun caz o metoda de a rezolva conflictele politice. Dimpotriva, negarea dreptului opozitiei de a fi reprezentata in Parlament are ca efect amplificarea tensiunilor sociale. In acest context, consider ca regimul autoritar de la Minsk nu este indreptatit sa beneficieze de avantajele ce decurg din Parteneriatul Estic. Mai mult, Belarusul nu si-a confirmat angajamentul in cadrul acestei politici, asa cum au facut-o alte tari din regiune, in special Georgia si Republica Moldova. Astfel, suspendarea Belarusului din Parteneriatul Estic ar constitui o sanctiune directa si vizibila a guvernului", a declarat Elena Basescu.

In ceea ce priveste Acordul de stabilizare si de asociere intre CE si Serbia, Elena Basescu a precizat ca "decizia Consiliului de a incepe procedura de ratificare a Acordului de Stabilizare si Asociere va incuraja Serbia sa continue reformele pentru respectarea Criteriilor de la Copenhaga".

"Intrarea in vigoare a acestui Acord va deschide comertul dintre UE si Serbia si va oferi perspective de aderare tangibile (...) Totodata, consider ca nerecunoasterea independentei Kosovo nu trebuie sa stea in calea indeplinirii aspiratiilor euro-atlantice ale Serbiei (...) As dori sa mentionez si rolul cheie al Serbiei pentru asigurarea pacii in Balcani. In acest sens, consider ca este foarte important sa fie continuata politica usilor deschise catre toate tarile din Balcanii de Vest. Romania a sustinut fara rezerve extinderea UE si NATO la aceasta regiune, cu o mentiune speciala pentru Serbia", a sustinut Elena Basescu.

Sursa: rNews

Articol citit de 3408 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
37 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

????????????

Uite mai, ce buna este fata asta la politica externa ! De ce n-o pune tac'su ministru de externe ? Cum se pricepe ea la geopolitica si la politica internationala, cum le stie ea pe toate, mai ceva ca un diplomat de cariera !!!
(Mi-e dor de Nicu Ceausescu - cel putin ala s-a multumit cu un post de...prefect - cum ar fi azi - la Sibiu, nu s-a bagat in politica internationala)...Si, e urma nici studiile unuia nu se compara cu studiile alteia.
Uite-ma ce "nostalgica" am ajuns !

 

Am vrut sa recit io textu de la tribuna, da’ TRU mia spus ca nu sta nimeni in sala cand citesc io, sii mai bine sa incerc sa citesc io textu ca de la tribuna sa vaz ce ese. Uite cea esit:

"Tara lu Tetea este cel mai activ membru USA in provocarea ’mportantei tragice a Marii Negre si a necesitatii unui rol crescut. A necesitatii unui rol crescut? A necesitatii unui rol crescut.
Coordonantza regiunii s-a conturnat in mai multe ‘nstrumente USA pentru vecina estica, dar rezultatele Sinergologiei Marii Negre a fost imitate? A fost imitative? A fost limitate.

Consider ca preoritatile UE trebuie sa vizieze consolidantza unei zone stabile si demografice. Conflictele inghetate a devenit punctul antinevralgic in zona Marii Negre."

Asa ca mia zis sal dau scris. La scris iel da’ lam semnat io.

 

Intre detractori si adevar

Elena basescu incepe sa impresioneze in bine.Luarile ei de cuvand apara interesele nationale in spirit european.Excelent.Comparati mesajul inteligent,constructiv si pro-roman al Elenei B cu prostiile debitate recent de Severin.Teo

 

cred ca nu ai inteles

problema nu o reprezinta ce a citit eba, problema este eba insasi.

Ce veste extraordinara de la un asa om politic!

XXX000

 

Stirea i-a parvenit...

...de la unchiul Mircea!A,nu Mircea cel Bătran....
Interesat că s-a specializat in conflicte!Devenind astfel,multilaterală in preocupări!Sida mai trăieste?

 

Din nou "fufa"...

Din nou "fufa buzata" se pronunta in interval de 3 zile si din nou pe probleme care sunt mai degraba de competentza lu' tac'su ori a popii nervos de la "externe" ???? Sa fiu deocheat daca nu cumva "chiorul" pregateste scaunul prezidential pentru "buzata tatii" ?

 

tatucul nu doarme

Daca avazut el ca nu mai are succes pe plan european ,ca nu nmai sat nimeni de vorba cu el,intr-un moment de inspiratie ,a scos articolul de la naftalina ,si-a adus aminte ca ffata lu tata este mare europarlamentar,si-a bagat-o la inaintare.ce dracu domnilor si doamnelor,ne facem de rasul curcilor,asta nu stie cum o cheama cu buletinul in mana sile spune europenilor de amenintari la marea neagra.e tare de tot. la marea neagra e o amenintare;cade faleza ,dar nu are nici o legatura cu ue.cand urmeaza un conflict pe dunare. si n-am inteles ce treaba avea serbia cu marea neagra.poate imi explica ,,MICA TITULESCU".sa fiu iertat ca am pomenit numele marelui om politic dar vreau sa scot in evidenta grotescul situatiei.oricine ajuns pe anumite cai in foruri inalte ale ue isi poate da cu parerea despre niste chestii destul de serioase.este evident ca marinerul nostru este in bataia vantului(sa fie sov)si nu mai are mult pana esueaza.vant din pupa

 

Propaganda expirata: "conflictele inghetate" de la Marea Neagra pe care Basescu le tine in congelatoarele fabricii sale de inghetate provoaca ilaritate si suna a amenintare energetica la adresa EU - Europenilor nu le pasa de proiectul "Nabucco"

Dupa decesul alogenului ramolit (origine sarbeasca) I.C. Dragan turma dobitoacelor pe care le hipnotizase cu povesti pentru prosti s-a risipit

Insa dupa cum se vede inca au mai ramas niste retardati care mor de grija sarbilor si a albanezilor in timp ce putin le pasa de soarta sutelor de mii de romani din aceste state care sunt lipsiti de drepturile cele mai elementare si sunt oprimati pe criterii etnice

Dupa modul cum trateaza minoritatea romaneasca din Voivodina, Serbia nu indeplineste nici pe departe conditiile de aderare la Uniunea Europeana

 

Da

Vezi...Domnisoara Basescu este ca tata un Roman adevarat.
Numele de "Basescu" vine de la "Bessi"...un trib Tracic crae sunt descrisi de Herodot ca fiind "luptatori de prima mina"
Se crede deasemeni ca numele de "Biserica" a venit deasemeni de la acest trib Thracic.
Nume antice sunt: Besianus,Bessas (care i-mi aduc aminte-sunt numeroase nume pe acest fond)

 

Ba eu cred ca numele, de origine pur moldoveneasca,

vine fix de la flatulatie. Desi dl Basescu bineinteles ca nu are nicio vina pentru asta, fiind porecla data de consateni vreunui inaintas de-al domniei sale. Pe dansul de exemplu l-ar fi prins mult mai bine un nume ca Traian Securescu, Traian Spritzescu sau Traian Scelerescu.

Asta este numai parerea ta...

Moldova s-a numit deasemeni "Bassarabia"....retine "Bassa"
Nicolae Iorga a explicat m-ai bine....citeste.
Daca Tiganii sunt Chemati "Roma"....asta nu implica ca Romanii sunt "Roma"....nu-i asa?
Pe aceiasi vina Swaziland nu este Switzerland

Maneaua la manea trage :)))

Moldovenii/Ardelenii sunt vechii daci/traci (ciangaii/secuii sunt tracii/dacii nostri) ... La inceputul lumii, au fost Carpii(dacii) si Carpatii.

"Nu arata a tigan sau evreu si nici nu cred ca este."

Nu mi-ar fi rusine sa fiu Tigan...daca eram.
Tiganii au Istoria lor ca sin Negrii in Statele Unite si care trebuie respectata.
Problema la voi este ca Democratia este necoapta inca.
Si cei care posteaza pe aici sunt Rusi (din Moldova/Transnistria) sau oameni cu capabilitati analitice limitate.
Dar pe fondul Istoriei Romane ...asta este...m-ai asteptam...I-ti trebuie oameni diferiti...
Si ii vom avea...va lua timp
Pentru cei care ponegresc Moldova....presupun ca sunt Walaci....
Retine in Istoria noastra nu s-a reusit Unirea din cauza oamenilor de la putere....deaceia am platit din cind in gind taxe la Turci.
Dar chiar si asa...Turcul nu a cotropit Tarile Romane...
Asta este mult...nu?
Imagineaza-ti daca se uneau odata cu Mihai Viteazul...
Eram o putere...
Acum se repeta...
Cineva a spus..."daca nu-ti stii istoria e posibil sa o repeti"

Numai bine

Eu te vad fara o mama fara o Tara...fii Roman. Dar daca nu esti inteleg

Articol creiat de Bolsevicii din Romania ...Vintu si altii:
Ce scriu oamenii lui Vintu si alti(adeptii Socialismului)
despre Romania....Impertinenta nu are masura...
Romani?....astia si-ar vinde si pe masa pt. bani...

Din…. The Economist
Holes and corners
olyvine wrote:
Dec 10th 2010 1:41 GMT
Dear Sirs,
whenever you mention Traian Basescu's name in the audio edition you pronounce his name incorrectly. You say 'Bashescu' - when it should be 'Basescu'. It might amount to an insult, as 'a se bashi' in Romanian means 'to fart' - so calling him 'Bashescu' in Romanian almost means Mr Farty....

Din Statele Unite Republicanii si democratii tin un ochi pe voi

Pauza de ras.

Bulibasa Basescu e tatar - tigan. (Linia de sange: tigan/evreu din Africa/Egipt via Turkey in Romania).

Nu arata a tigan sau evreu si nici nu cred ca este.

Mai degraba este un moldovean de-al nostru, provenit insa din partea mai de jos a societatii, fiind primul cu scoala din familia sa. De aceea si exprimarile mai grobiene, care apar din cand in cand.

Da

Daca vrei tu asa este....nu te lua dupa stele
Asta nu implica ca ai dreptate....
Ce vreau sa-ti spun eu tie ....este ca multi Rusi.Transnistria....si altii sunt implicati pe acest post...
Nu ma preocupa cine esti numai fa ce crezi
Noi Romanii stim cine suntem
Fara ajutor Bolsevic
Usor...va veni

SPRIATA DE BOMBE, TUTA LU' TATA!

CE *** CAUTA TUTA ASTA SPERIATA LA EUROPARLAMEN? UITATI-VA LA EA CE PRIVIRE DE IDIOATA SPERIATA ARE. ASTA NU POATE SA REPREZINTE ROMANIA LA PARLAMENTUL EUROPEAN, CI CU SIGURANTA POATE SA REPREZINTE HAITA DE BEIZADELE PROASTE ALE MARLANILOR POTENTATITI DIN ROMANIA. RUSINE PENTRU CEI CARE AU IMPINS-O ACOLO LA ACEA INALTIME! CURIND O SA SE PRBUSASCA SI-O SA-SI RUPA GITUL SI BOTUL UMFLAT ARTIFICIAL.

 

asta voiam si eu sa mentionez

uitindu-ma la poza ei,se zice ca ochii oglindesc nivelul de inteligenta al unui om.in cazul ei ochii reflecta prostia.nu traiesc in Romania insa observ ca bolovanii politici nu sint afectati de opinia omului de rind.ca de altfel peste tot in lume.

Ptr duduia EBA:

Asta a lui taty cu "Romania lider la Marea Neagra" e un fel de autobagare in seama. Nu rad numai rusii, si occidentalii isi dau coate cand il aud ca se tot kokosheshte pe tema asta. Mai bine luati o pauza de tigara etno si lasati in pace marea politica, ca nu va prinde.

 

"Intr-o declaratie scrisa"

I-auzi vere la buzoasa, acu da declaratii scrise, a vazut ca-i "derapeaza" buzele , cea de sus pe dreapta si cea de jos pe stanga, asa ca nu a mai vrut sa se riste. =))

 
 

a o injura pe EBA e ca si cum l-as injura pe Boc

de fapt, asistam la multipla personalitate a marelui si inaiului prezident al tarii, mare carmuitor care este prezident, primministru si europarlamentar in acelasi timp...cum clonarea e recunoscuta oficial doar in rndul oilor, toarsu prezident are nevoie de papusi de paie care sa ii intruchipeze multipla-i si mareata-i personalitate!

BASESCU ELENA NU ESTE PLATITA CA EUROPARLAMENTAR SA-I FACA RECLAMA LUI TAICA-SAU.sTIE PREA BINE BRUXELLES-UL CINE ESTE PIROMANUL DE LA ROUEN SI COMPLICELE LA TERORIM INTERNATIONAL BASESCU TRAIAN.CATA OBRAZNICIE LA ACEASTA SLOW WHITE,

Despre ce "conflicte" la Marea Neagra are stiinta Basescu Elena,pentru ca nu le numeste si nici nu le analizeaza in amanuntime,CI SE FOLOSESTE DE ACEASTA IDIOTENIE CA SA-L LAUDE pe complicele la terorism international,marginalizat in Uniunea Europeana Basescu Traian.

Pentru asemenea abuzuri acestei politruce securistpro-PDL-iste ar trebui sa i se ridice indemnizatia de europarlamentar.

 
 

 

vai ,..

in ce se baga ,..stie oare? Sau i-a zis tata-su...ce sa vorbeasca ,..tot prostii.

 
 

NU ,

..i se spune SLOW WHITE ,asa este cunoscuta in Parlamentul European,o cretina, progenitura unui securist criminal neocomunisto-PDL-ist.

Manca-o-ar tata de gogosica, ca desteapta mai e! Seamana cu mine si are mintea odihnita.

Bineinteles ca zona este foarte importanta din perspectiva securitatii energetice a UE. Daca ramane Bamboo fara corent? Adio zbenguiala!

Le e frica ...

Din ciclul "Basescu minte iar" episodul "EBA preia stafeta." In familia asta chiar nu exista niciunul care sa se abtina de la mintit ? Deci omul fiind cu expierenta si mari influente a creat starea conflictuala atacand SECURITATEA SOCIALA acum cere de afara interventia, altfel nu se poate interpreta, ideile nu puteau fi in creierul ei :))) EBA agramata ! Rusine ...

Ce papusa Barbie?poate ciumafaia mai urata decat etalonul Pora

Mare politooloaga este asta,cum le stie ea pe toate,cunoscatoare a istoriei perimetrului Marii Negre.Singura problema este aceea ca redusa crede ca acesta mare se afla in golful Persic,iar golful Persic este o marca de tarie din paharul lui tacsu.

Indiferent cine i-a zis

zice corect, este o voce care nu spune nimic impotriva Romaniei ci din contra ia intotdeauna atitudine PENTRU tara ei. Ce fac in parlamentul european Golanul si Ciobanul ? Vadim si Becali s-au dus acolo amandoi pentru bani si imunitate !!!!
Sa lasam un pic cliseele si sa vedem ce este de vazut. Indiferent cine ii spune ce sa zica, e bine ca zice. Este ceva neadevarat in aceasta declaratie ?

nu stiu, ce conflicte sunt la marea neagra?

in ce priveste "cine ii spune ce sa zica, ii spune bine", nu era mai firesc sa zica ala direct, probabil mai inteligibil si mai convingator, decat ea? cred ca pe aici sunt problemele!

tov.nea vasile

Voi, securistii care laudati pe aici pe criminalii Base si PDL-ul lui de talhari si nemernici, sunteti grupati pe tinte?
Numai tu ai sarcina sa lingi la EBA? Unde sunt ceilalti lingaci? A? S-au dus la garnizoana sa manance blidul cu linte si revin?

@ ioanaiiiiii

Eu cred ca e mai GRAV decat sa fi bolnav cu CAPU .....
Chiar nu se autosesizeaza nimeni ???
De taica-su stie o LUME intreaga ca este cel mai mare PERICOL INTERNATIONAL si NATIONAL...macar IOANA si Maria Basescu isi vad de treburile lor, dar nici ele nu pot sa-i traga de maneca....ei saraci sun GRAV BOLNAVI...

@ E B A

Se intampla pe la case mari dar prin P.E....nui nimic , dar ia zi ca nu ne aude nimeni ;;)
Ce ai papat inainte ?? COCAINA, ETNOBOTANICE , etc , tare frumos ai mai recitat :d :)), parca erai in al IX-lea cer ...ori nu sti cu ce te-a servit SYDA...
Ce sti scrisoarea lui SURUPACEANU a ajuns la NATO ?? Si ei ce spun ;;)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor