Elena Basescu a gasit solutia pentru mici: Sa fie introdusi in categoria "burgeri si chorizo"

Joi, 09 Mai 2013, ora 14:38
3581 citiri
Elena Basescu a gasit solutia pentru mici: Sa fie introdusi in categoria "burgeri si chorizo"
Foto: culinar.bzi.ro

Europarlamentarul PDL Elena Basescu a comentat posibilitatea ca micii sa fie interzisi de catre Comisia Europeana, evocand calitatile benefice ale bicarbonatului de sodiu si venind cu solutia introducerii micilor in categoria alimentara in care se mai afla si burgerii si carnatul spaniol chorizo.

"In ultimele zile s-a creat o adevarata confuzie referitoare la posibilitatea ca 'micii' sa fie interzisi in Romania. De fapt este vorba despre interzicerea folosirii unui aditiv alimentar, bicarbonatul de sodiu - sau E500, care intra in componenta 'micilor'", a scris Elena Basescu, pe contul sau de Twitter.

Fiica cea mica a presedintelui a explica si ca bicarbonatul de sodiu nu este un aditiv daunator, atat timp cat este folosit in cantitati mici, "insa el poate ascunde mirosul sau gustul carnii, in special a celei stricate".

"Pe de alta parte, bicarbonatul este folosit in retetele traditionale de 'mici', fiind un ingredient important pentru pastrarea formei si a culorii produsului. Mai mult, bicarbonatul poate fi folosit ca medicament in tratarea unor tulburari gastrice", mai explica europarlamentarul.

Aceasta aminteste ca, prin intermediul unui Regulament adoptat in 2008 de catre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeana era autorizata sa adopte o lista de aditivi si coloranti care puteau fi folositi in diverse categorii de produse alimentare, inclusiv carne. In lista aditivilor care pot fi utilizati in produsele din carne nu a fost inclus si bicarbonatul de sodiu, astfel explicandu-se interzicerea folosirii sale incepand cu iulie 2013 in acest tip de produse alimentare, mai lamureste Elana Basescu.

Fiica cea mica a presedintelui a venit si cu solutia includerii micilor in lista produselor traditionale care sunt exceptate de la interdictia de a folosi bicarbonatul de sodiu, lucru pe care Guvernul l-a si solicitat.

"Intr-o situatie similara se mai afla si alte produse din carne, precum burgerul sau carnatul spaniol chorizo", mai scrie europarlamentarul PDL.

Ce zice Comisia Europeana despre mici: interzisi sau nu?

Micii, interzisi in Romania de la 1 iunie? Vezi ce spune Ponta (Video)

Vanzarile de mici ar putea fi interzise in tara noastra incepand cu luna iunie, dupa intrarea in vigoare a unei reglemantari a Uniunii Europene.

Folosirea bicarbonatului de sodiu sau E 500 in reteta "mititeilor" de catre industria carnii din Romania pare acceptabila, dar procedurile vor trebui respectate, a declarat vineri Frederic Vincent, purtator de cuvant al comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorilor, Tonio Borg, precizand ca solicitarile de autorizare sunt analizate de la caz la caz.

F.N.

Eveniment Quarterly Report

Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite....
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
#Elena Basescu mici, #Comisia Europeana interzicere mici, #bicarbonat sodiu mici, #Elena Basescu solutie interzicere mici , #europarlamentar