Ziare.com

Elena Basescu a pledat din nou in favoarea unei Agentii Europene pentru rromi

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 17:03

   

Elena Basescu a pledat din nou in favoarea unei Agentii Europene pentru rromi
Eurodeputatul PD-L Elena Basescu a participat la Plenara Adunarii Delegatilor la Forumul European al Rromilor si Nomazilor gazduita de Consiliul Europei din Strasbourg, prilej cu care a pledat din nou pentru infiintarea unei Agentii Europene pentru rromi.

Fiica presedintelui a participat in acest cadru si la o ceremonie comemorativa a rromilor care si-au pierdut viata in timpul Holocaustului in perioada 1942-1945 si a tinut si un discurs.

"Avand cea mai mare minoritate de etnie rroma, de aproximativ 1,5 milioane, Romania a promovat inca din 2007 necesitatea unei Strategii Europene pentru incluziunea rromilor. Si iata ca astazi, in timpul presedintiei Ungare, pe care doresc sa o felicit pe aceasta cale, redactarea Strategiei a devenit posibila.

Acest lucru inseamna o recunoastere a faptului ca aceasta problema tine de competenta europeana si nu doar de cea nationala. Iar pentru o mai buna implementare a ei, sustin ideea infiintarii unei Agentii Europene pentru rromi. Am sa va dau un exemplu: asa cum au fost create Autoritatile Europene de Supraveghere cum ar fi cea in domeniul bancilor - Autoritatea Bancara Europeana (EBA) - de ce sa nu cream si o Agentie Europeana pentru Rromi?", a spus Elena Basescu.

"De ani de zile au avut loc o serie de discutii si dezbateri privind discriminarea rromilor si nevoia de solutii. In ciuda lor, nu am fost in stare sa gasim solutii concrete.

Sperantele noastre stau in noua strategie care poate sa rezolve sau sa schimbe acest lucru. Directiile ei prioritare vor fi educatia, sanatatea si facilitarea accesului pe piata muncii.

Efortul trebuie sa fie insa de ambele parti. Pentru a-si imbunatati nivelul de trai, minoritatea rroma trebuie sa actioneze responsabil", a adaugat eurodeputata, opinand ca este binevenita crearea unei harti europene de criza continand micro- regiunile din UE cele mai lovite de saracie, excluziune sociala si discriminare.

Elena Basescu a mai declarat ca ar trebui de asemenea alocata o finantare specifica in cadrul politicii de coeziune in viitorul cadru financiar multianual, pentru a sprijini explicit strategia, creand o rezerva de performanta destinata strategiei UE pentru rromi.

Sursa: rNews

Articol citit de 1215 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

He-he-heeeee!

E normal ca buzarina să pledeze "pro" nedevelopaților.Păi,mafia intunecată e in cardășie cu mafia portocalie.Cioară la corb,nu-și scoate ochii.Doar dacă e chiori.
Uitați-vă la:famiglia "prezidențiabilă" = famiglia Bercea Naționalu'.
Famigliilor lor trebuie să fie trimise urgent la Maidanek,sau Birkenau,sau Treblinka,.........locuri pline de verdeață,incantare și răsfăț.
Trăiască holocaustul portocaliu-intunecat.+Xibi Barna.
Adelante,cabron!

 

EBashina a pledat din nou in favoarea unei Agentii Europene pentru TZIGANI!

Am scris TZIGANI ca sa evitam orice confuzie... Cat despre proiectul Ebashinei ce sa spun: ROOTS (Radacini). Mai exact: ban la ban si paduche la tzigan! Si mai zice lumea ca suntem rasisti: pai cum asa?!!! Uite: un tzigan-turco-tatar(Trombon Bashiescu) conduce Romania, un alt tzigan linguraro-st...(afiseaza tot comentariul)rchinaro-cosas (Boc) e Prim Ministru iar vicele lui Morkovelu e un demn urmas a lui Attila, guvernul e plin de tzigani(Udrea...), de polonezi(Bakonschi), de unguri... Parlamentul e o suma a tuturor minoritatilor pe langa care, strecurati pe sest, ar fi si cativa romani... Si ne mai miram ca in Romania romanilor le merg... fulgii. Uite de aia romanii au emigrat in masa (peste sase milioane din 1989 pana acum!!!) si TZIGANII spre exemplu s-au triplat ca numar(vreo 5 milioane!!!). Asa ca Agentia lui EBa nu-si are rostul: curand TZIGANII vor avea propria tara si ea se va numi TZIGANIA MARE peste care mare bulibasa-bashtan va fi Trombonescu Bashinel.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor