Ziare.com

Elena Basescu a vorbit in PE despre norul de cenusa

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 19:41

   

Elena Basescu a vorbit in PE despre norul de cenusa
Norul de cenusa care a blocat intreaga Europa pentru aproape o saptamana a fost dezbatut si in Parlamentul European, dandu-i ocazia europarlamentarului roman Elena Basescu sa readuca in discutie importanta retelelor de transport pan-europene.

Mezina familiei prezidentiale a reamintit, astfel, ca Romania este strabatuta de trei coridoare pan-europene, indicand ca accentul ar trebui pus pe exploatarea potentialului de transport al Dunarii.

Elena Basescu: Cel mai mult a inceput sa imi placa sa vorbesc in plen

"Acum, cand intreg traficul aerian din intreaga Europa este puternic perturbat din cauza eruptiei vulcanice din Islanda, este mai evidenta ca oricand necesitatea dezvoltarii retelelor de transport pan-europene. UE ar trebui sa sprijine in mod deosebit dezvoltarea infrastructurii de transport si interconectarea acesteia la principalele axe de transport europene in tarile care au aderat in ultimii ani la Uniune.

Romania este strabatuta de 3 coridoare pan-europene, 4, 7 si 9, toate fiind in stransa legatura cu orasul port la Marea Neagra, Constanta. Consider ca o atentie deosebita trebuie acordata coridorului 7. Dunarea este o parte a axei prioritare transeuropene Rin-Main-Dunare, care face legatura intre Marea Nordului si Marea Neagra prin porturile Rotterdam si Constanta.

Ea ar putea deveni o adevarata coloana vertebrala a Europei. Este nevoie insa de cooperare, pentru ca pune in valoare aceste coridoare de transport cat mai curand", a spus Elena Basescu in PE, potrivit Jurnalului National.

Elena Basescu are iar probleme cu limba romana

Fiica presedintelui Traian Basescu mai vorbise in plen pe acest subiect si in luna februarie a acestui an, criticand atunci lipsa vointei politice pentru a armonizarea regulilor la nivel european pentru dezvoltarea cailor de transport.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1611 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inseamna ca tat-su nu i-a scos din cap cucul cu autostrazile...

Pacat... trebuie sa fie tare singur cucul ala acolo...

http://atitudini.wordpress.com/2009/11/26/si-eu-e-om-basescu-lupta-pentru-mine/

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor