Elena Basescu - cea mai vorbareata si Vadim - cel mai tacut roman din PE

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 09:10
4915 citiri
Elena Basescu - cea mai vorbareata si Vadim - cel mai tacut roman din PE
Foto: Arhiva

Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu este deja pasionata sa tina discursuri in fata colegilor din Parlamentul European. Dintre alesii romani trimisi la Bruxelles, Elena Basescu a vorbit de cele mai multe ori in plenul Legislativului in ultimele sase luni.

Perseverenta, Elena Basescu si-a imbunatatit scorul in acest an si, de pe locul al doilea in topul vorbaretilor romani din Parlamentul European in 2010, a ajuns pe prima pozitie. Potrivit site-ului VoteWatch, pe care este inregistrata activitatea europarlamentarilor, PDL-ista a luat cuvantul de 87 de ori, ceea ce inseamna ca, in ultima jumatate de an, Elena Basescu a tinut, in medie, 14 discursuri pe luna.

Din 2009, de cand este europarlamentar, fiica presedintelui a vorbit de 217 ori in plen si se claseaza pe o pozitie foarte buna si in topul general al Parlamentului European: locul 31 din cele 735.

Gigi Becali, record de absente in Parlamentul European

Vorbareata a fost si social-democrata Silvia Ticau, care se claseaza pe locul al doilea in top cu 75 de discursuri tinute din ianuarie pana in aceasta saptamana. Din 2009 si pana acum, insa, Ticau are mai multe luari de cuvant in plen fata de Elena Basescu, 239, clasandu-se pe locul 26 in topul general dupa numarul de discursuri.

Pe locul al treilea in topul vorbaretilor din acest an, se situeaza Petru Luhan, de la PDL, care a vorbit pana acum in plenul Legislativului european de 67 de ori.

Corneliu Vadim Tudor, sfios in plenul PE

In topul mutilor din Parlamentului European, contrar asteptarilor, Corneliu Vadim Tudor se afla pe primul loc. In ultima jumatate de an, PRM-istul a vorbit de doar cinci ori in plenul Legislativului european. Din 2009 si pana acum, Vadim a vorbit de 15 ori in fata tuturor colegilor, adica in medie de cinci ori pe an de cand se afla in PE. In clasamentul general, Vadim se afla pe locul 558.

Nici eurodeputatul PNL Ramona Manescu nu sta mai bine. In ultimele sase luni a vorbit de sase ori in plen, iar din 2009 de cand se afla la Bruxelles, de doar 19 ori.

Nu numai discursurile dau insa masura activitatii eurodeputatilor romani. Numarul motiunilor pentru rezolutii si al rapoartelor amendate sunt mult mai importante, iar aici intr-un top al celor mai harnici alesi romani de la Bruxelles, PDL-istii si PSD-istii si-ar imparti primele 10 pozitii din ianuarie si pana acum.

Astfel, cand vine vorba de rapoarte amendate, adica numarul de legi de la nivel national, social-democratii Silvia Ticau, Rovana Plumb si Ioan Enciu s-ar clasa pe primele trei locuri cu 57, 47, respectiv 40 de astfel de documente depuse. In clasament ar urma Marian-Jean Marinescu, Viorica Dancila, Daciana Sarbu, Petru Luhan, Iosif Matula, Monica Macovei si Rares Niculescu.

In ceea ce priveste motiunile pentru rezolutii, intr-un top trei, toate pozitiile ar fi ocupate de democrat-liberali: Cristian Preda cu 66, Monica Mocovei, cu 55, si Elena Basescu, cu 45. Ar urma pe locul al patrulea Renate Weber, cu 20 de rezolutii, Csaba Sogor cu 17, urmat de Adrian Severin cu 16, Norica Nicolai, 15, Traian Ungureanu, 11, si Corin Cretu, 9.

Topul discursurilor

Topul rapoartelor amendate

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Elena Basescu europarlamentar discursuri, #europarlamentari PDL, #europarlamentari PSD, #europarlamentari PNL, #europarlamentari vorbareti, #Corneliu Vadim Tudor PE , #europarlamentar