Elena Basescu cere "masuri ferme" impotriva site-urilor xenofobe anti-imigranti

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 08:12
1831 citiri
Elena Basescu cere "masuri ferme" impotriva site-urilor xenofobe anti-imigranti
Foto: Arhiva

Eurodeputatul PDL Elena Basescu a cerut marti, in plenul Parlamentului European la Strasbourg, 'masuri ferme' din partea Comisiei si a Consiliului impotriva 'site-urilor xenofobe anti-imigranti' lansate de partide extremiste din Olanda si Belgia.

"Nu trebuie sa toleram incalcarile drepturilor fundamentale in interiorul Uniunii", a declarat Elena Basescu, in interventia sa in cadrul unei dezbateri in plenul PE privind drepturile omului in lume si politica UE in acest domeniu, la care a luat parte inaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate Catherine Ashton.

"Cer din nou Comisiei si Consiliului masuri ferme impotriva site-urilor xenofobe anti-imigranti lansate de partide extremiste din Olanda si Belgia", a mai spus eurodeputatul PDL.

Partidul flamand de extrema dreapta Vlaams Belang a lansat la 10 aprilie un site unde internautii pot denunta fapte comise de persoane aflate ilegal in Belgia, initiativa criticata de Comisia Europeana si considerata de Centrul belgian pentru egalitate de sanse drept ilegala si comparabila cu practicile naziste.

Vlaams Belang s-a inspirat dintr-o initiativa a partidului olandez PVV, condus de liderul extremist Geert Wilders, care a lansat in urma cu cateva luni un site unde internautii pot depune plangeri impotriva central- si est-europenilor aflati in Olanda. La jumatatea lunii martie, Parlamentul European a adoptat o rezolutie care a condamnat ferm initiativa PVV.

Elena Basescu a atras totodata atentia "asupra situatiei persoanelor din zonele afectate de conflictele inghetate".

"Am subliniat in repetate randuri necesitatea ca drepturile lor sa fie aparate, solicitand inaltului reprezentant (Catherine Ashton - n.red.) eforturi suplimentare in acest scop. Am in vedere in special regiunea separatista Transnistria, unde in urma cu cateva zile au avut loc noi incidente la postul de control Vadul lui Voda", a declarat ea.

Militia transnistreana a instalat in urma cu cateva zile o bariera la postul de control de la Vadul lui Voda, unde la 1 ianuarie un pacificator rus a impuscat mortal un tanar. Politia din Republica Moldova a demolat insa la scurt timp bariera, potrivit autoritatilor de la Chisinau.

Eveniment Quarterly Report

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu depusă de REPER. „Fără a apela la extremişti”
Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu depusă de REPER. „Fără a apela la extremişti”
Reprezentanţii REPER au transmis joi, 21 septembrie, liderilor formaţiunilor parlamentare de opoziţie democratice textul unei moţiuni de cenzură intitulată „Guvernul Ciolacu-Faliment =...
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
Preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a deplasat, joi, 21 septembire, la sediul Autorităţii Electorale Permanente, alături de mai mulţi susţinători ai partidului, unde a anunţat că...
#Elena Basescu site xenofob, #Elena Basescu Parlament European , #europarlamentar