Elena Basescu il paraste pe Ponta comisarului pentru Energie: Ati cazut prada unei mascarade regizate

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 16:03
3859 citiri
Elena Basescu il paraste pe Ponta comisarului pentru Energie: Ati cazut prada unei mascarade regizate

Europarlamentarul PDL Elena Basescu i-a trimis o scrisoare comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger, despre "mascarada regizata" de premierul Victor Ponta, caruia "i-a cazut prada" oficialul european, in legatura cu lucrarile la gazoductul Iasi-Ungheni.

Pe pagina sa oficiala, Elena Basescu isi argumenteaza afirmatia astfel:

- Santierul de langa Ungheni a fost prezentat ca avand toate conductele, utilajele si materialele de constructie necesare demararii proiectului, insa in realitate, acestea fusesera folosite cu o zi inainte la Rediu (judetul Iasi), in Romania, pentru inaugurarea santierului din zona romaneasca.

"Au fost apoi transportate peste noapte in Republica Moldova. in acest moment, acestea nu se regasesc in niciuna dintre cele doua zone unde ar trebui sa se lucreze. Practic, ceea ce ati vazut dumneavoastra a fost parte a unei recuzite politice in cadrul unui show puternic mediatizat. Acest lucru a fost confirmat in doua randuri.

Prima data de mass media romanesti, care au aratat ca, la numai doua zile dupa inaugurare, santierul de la Rediu fusese abandonat. A doua oara de o vizita a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, care, in data de 20 septembrie 2013, a constatat ca santierul din partea romaneasca a proiectului nu era functional", continua Elena Basescu.

- Lucrarile la gazoductul Iasi - Ungheni nu au fost pornite nici pana in acest moment. Lucru recunoscut chiar de constructori si usor observabil in urma vizitei din 20 septembrie 2013 a sefului statului roman la Rediu (jud. Iasi).

- Data de finalizare a lucrarilor este total diferita de cea anuntata de catre Premierul Victor Ponta. Daca acesta vorbea in 26 si 27 august 2013 despre posibilitatea ca gazoductul de 43 kilometri sa fie finalizat pana la sfarsitul anului curent, noua data avansata de constructori este aceea a sfarsitului lui martie 2014.

Europarlamentarul PDL mai mentioneaza ca speranta sa este ca atentia pe care comisarul Oettinger o va acorda de acum inainte proiectului sa genereze o reactie din partea Guvernului de la Bucuresti in sensul indeplinirii obligatiilor asumate atat in fata romanilor, a basarabenilor, dar si in fata intregii Europe.

Catalin Ivan (PSD): EBa vrea sa-i faca pe plac tatalui

Reactionand la scrisoarea Elenei Basescu adresata comisarului european, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, califica drept "iresponsabil" gestul europarlamentarului si apreciaza ca aceasta vrea sa-i faca pe plac tatalui sau.

"Este pur si simplu un gest iresponsabil sa dezinformezi un comisar european si sa propagi, la un nivel oficial, acele minciuni cu privire la inceperea lucrarilor la gazoduct. Elena Basescu incearca sa-i faca tatalui pe plac, dupa ce si acesta a atacat vineri pe aceasta tema. Insa nu realizeaza ca se face de ras si la nivel european, dupa ce a facut-o de nenumarate ori in tara", sustine Catalin Ivan, intr-un comunicat de presa.

Citește și:
România livrează Republicii Moldova 90% din necesarul de energie, după bombardamentele rusești din Ucraina. „Sunt crime de război”
România livrează Republicii Moldova 90% din necesarul de energie, după bombardamentele rusești din Ucraina. „Sunt crime de război”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat că Republica Moldova are probleme cu energia electrică după ce Rusia a bombardat infrastructură civilă de tip energetic din Ucraina, iar...
Cât de sus stă Maia Sandu în sondajele politice. CTP: „Poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova”
Cât de sus stă Maia Sandu în sondajele politice. CTP: „Poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris duminică, 27 noiembrie, pe Facebook, că partidul Maiei Sandu rămâne primul în preferințele alegătorilor din Republica Moldova. Gazetarul spune că...