Elena Basescu vrea o agentie de dezvoltare a IMM-urilor infiintate de femei

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 19:28
736 citiri
Elena Basescu vrea o agentie de dezvoltare a IMM-urilor infiintate de femei
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Elena Basescu a avut in cursul acestei saptamani o serie de interventii in plenul PE, interesul fiicei presedintelui fiind generat de situatia IMM-urilor infiintate si conduse de femei, de practicile abuzive de pe piata de energie din Romania, dar si de persoanele fara adapost.

"IMM-urile joaca un rol fundamental in cresterea economica, in coeziunea sociala si in crearea locurilor de munca. Mediul de afaceri din Europa este insa caracterizat de inegalitatea dintre barbati si femei. Acestea din urma reprezinta doar 30% din totalul intreprinzatorilor europeni. Aceasta discriminare prejudiciaza atat femeile, cat si economia", a considerat Elena Basescu, in interventia sa.

In opinia sa, Europa ar trebui sa dispuna de programe care sa incurajeze si sa sustina femeile in domeniul afacerilor.

"Sprijin crearea unei agentii pentru dezvoltarea intreprinderilor infiintate si conduse de femei. Consider necesara si alcatuirea unei baze de date europene pentru implementarea unei politici reale referitoare la femeile intreprinzatoare. Potentialul femeilor in mediul de afaceri trebuie utilizat mai eficient, atat la nivel local, regional si national, cat si european", a sustinut ea.

Intr-o alta interventie, Elena Basescu s-a referit si la transparenta pietei de energie.

"Romania a cunoscut astfel de practici abuzive si efectele lor negative. Beneficiind de contracte preferentiale si netransparente, unele companii au putut cumpara energie la preturi foarte reduse, pentru a o revinde ulterior la preturi de pana la trei ori mai mari. Aceste masuri permit UE sa avanseze catre constituirea pietei unice a energiei si catre o concurenta deschisa si echitabila in domeniul comercializarii angro", a mentionat europarlamentarul.

Un alt subiect asupra caruia Elena Basescu si-a exprimat un punct de vedere a fost cel privind persoanele fara adapost.

"Problema persoanelor fara adapost s-a acutizat si diversificat in ultima perioada, ca urmare a crizei economice. Ele sunt deosebit de vulnerabile. Lipsa unei politici europene privind integrarea sociala a acestei categorii aduce atingere drepturilor fundamentale ale omului.

Sprijin ideea adoptarii unei strategii privind imbunatatirea situatiei persoanelor fara adapost. UE trebuie sa protejeze dreptul la o viata demna si la participarea deplina in cadrul societatii a tuturor cetatenilor", a sustinut ea, adaugand ca este necesara alocarea la nivelul UE a unor fonduri structurale, care ar ajuta la solutionarea acestei probleme, putand fi utilizate in special pentru realizarea de locuinte sociale permanente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Elena Basescu PE, #Elena Basescu , #europarlamentar