Opinii: EBa si nea Gigi, celebrii anonimi de la Bruxelles

Marti, 20 Iulie 2010, ora 10:59
4212 citiri
Opinii: EBa si nea Gigi, celebrii anonimi de la Bruxelles
Foto: Cotidianul

La alegerile europarlamentare din vara trecuta trei nume au captat excesiv atentia publicului. Tandemul Gigi Becali-Vadim Tudor si independenta Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui tarii.

Dupa ce s-au spurcat, ca la usa cortului, poetul si latifundiarul au mers brat la brat in campanie si, spre surprinderea multora, au obtinut locul mult dorit la Bruxelles.

Cea mai surprinzatoare a fost in opinia multora, candidatura domnisoarei Elena, plecata din PD-L si hotarata sa-si castige existenta politica pe picioarele proprii. Si-a ales ca logo de campanie o abreviere a numelui personal si, totodata, numar al masinii personale.

A alege ca logo elementul principal de identificare pentru tine ca produs, numarul de masina, este o decizie, cel putin neinspirata. Cu numarul de la masina se identifica numai baietii si pitipoancele de Dorobanti, in cercul lor de prietenii si pe messenger. Nemaivorbind de baietii de Ferentari cu lanturi imense la gat. In timp, acest logo al Elenei Basescu a capatat un sens peiorativ, fiind asociat cu "succesurile" pe care le-a repurtat in viata politica europeana.

Ca in reality-show-urile de doi bani, de pe canalele de mahala romanesti, show-ul "fata lu' tata" s-a incheiat cu happy-end, pentru domnisoara Elena. Fata lu' tata se pare ca a pus in functiune masinaria de partid si a mutat-o pe celebra domnisoara de la faimoasa firma, de iluminat stradal, catre holurile mult mai selecte ale Parlamentului European.

A trecut un an de cand a inceput o noua sesiune a Parlamentului European, iar acum, alesii din Legislativul din capitala Belgiei s-au imprastiat fiecare prin diverse puncte turistice, ca doar a venit vacanta parlamentara.

Gigi Becali era deja in vacanta de ceva timp, pentru ca l-am vazut mai mult pe la televiziunile de sport si prin presa de scandal, decat vorbindu-ne despre activitatea lui in Parlamentul European.

Pe domnisoara EBa, insa, nu prea am vazut-o deloc nici pe sticla, nici prin presa scrisa. Ceva acolo, un interviu am fi asteptat si noi de la dansa. Macar sa ne spuna cum este mancarea la Bruxelles. De la nea Gigi am aflat macar acest lucru. Si chiar a avut o initiativa legata de distributia laptelui catre copiii europeni.

Mai vedem diverse reluari din camapnia electorala, avand-o pe domnisoara Elena in prim plan. Ba tinand un speech in care ingana ceva neinteligibil, fie este prezenta prin studiourile unei televiziuni locale, unde negociaza cu realizatorul cum sa-si tina mainile pe masa. Aceste reluari ne fac sa intelegem, in mare parte, de ce nu mai vine EBa sa vorbeasca pe la tv.

Scapata momentan de toate obligatiile politice, EBa apare, in sfarsit, in prim-planul mass-media din Romania. Insa, nu facand un rezumat al realizarilor politice din ultimul an, invitata find pe la vreo emisiune de analiza politico-economica. Domnisoara se bronzeaza si se scalda, in apele pure ale Coastei de Azur, impreuna cu domnnul Bogdan Syda.

De cate ori si-a schimbat iubitii, cate dansuri a prestat prin cluburile dance sau cum s-a bronzat tanara domnisoara, toate au fost subiectele principale ale tabloidelor, referitor la activitatea prodigioasa a Elenei.

Unii europarlamentari ne mai spun, din cand in cand, si ce parere au despre viata politica autohtona sau ce se mai discuta pe la Bruxelles. Cel putin, au curaj sa deschida gura in direct, pe la diverse talk-show-uri. Dar domnisoara Basescu are de la cine invata cum sta de fapt relatia cu presa asta, care uneori tinde sa atenteze chiar si la siguranta nationala.

Pe nea Gigi il cam doare-n cot de politica europeana si il intereseaza mai mult pe unde umbla Cristi Tanase, impreuna cu bomba sexy. EBa e tot pe acolo. La fel de mult iubeste Parlamentul European precum iubeste limba romana. E trist ca avem asemenea personaje in Parlamentul Uniunii, dar, atunci cand fata lu' tata stie ca iubitei fiinte ii pofteste sufletelul la un post in inalta societate, el trebuie sa actioneze in consecinta.

Din pacate, titulatura de fata lu' taticu este singura cu care se poate mandri domnisoara EBa. Dar nici Gigi Becali nu se fereste de statutul de oier asa cum domnisoara EBa nu vrea sa ne convinga de faptul ca tinerii politicieni pot avea un model in persoana ei. Deci, traiasca tabloidele pentru ca vor avea ce sa scrie in acesta vara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Basescu Bruxelles, #Gigi Becali Bruxelles, #realizari europarlamentari romani , #europarlamentar