Dancu: Nu Basescu o momeste pe Elena in politica, ci tinerii din PD-L (VIDEO)

Luni, 10 Martie 2008, ora 21:30
3975 citiri
Dancu: Nu Basescu o momeste pe Elena in politica, ci tinerii din PD-L (VIDEO)

"Eu nu cred ca presedintele isi impinge fata sa faca politica. Este o functie de anturaj. Cred ca fata este momita de tineri din PDL, iar in spatele ei se afla o cohorta intreaga de colegi care vor sa se puna bine cu presedintele. Mergand in spatele ei ca in urma unui scut", a declarat, luni, sociologul si social-democratul Vasile Dancu referitor la ultimele discursuri ale secretarului general al organizatiei de tineret a PD-L, Elena Basescu, in cadrul emisiunii "Stirea zilei", difuzata de Antena 3.

"E un mister total de ce Traian Basescu a acceptat-o pe Elena si de ce a impus-o, practic, in politica. Se vede ca are un coportament nespecifc. Nu citeste fiinca s-a obisnuit cu un anumit tip de celebritate", a adaugat Dancu.

Sociologul a analizat-o pe Elena Basescu si a explicat ca, probabil, actiunile sale sunt o tendinta de a recapata o parte a copilariei, cand tatal sau a fost plecat. Astfel, incearca sa copieze pe unul dintre parinti.

La randul sau, presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a spus ca "simpla tinerete nu rezolva nicio problema. Varsta biologica nu inseamna nimic in politica. In acel spectacol facut de organizatia de tineret s-a vazut slugarnicia. Ei au vazut ca acest gest va da bine in fata liderilor. Si la nivelul adultilor este acelasi lucru care se intampla in tineret cu Elena Basescu".

Potrivit presedintei de tineret a PD-L, Monica Iacob Ridzi, care a intervenit telefonic pentru a-i lua apararea fiicei presedintelui, "de foarte multe ori Elena a vorbit bine la microfon in public. Nu putem sa condamnam pe cineva ca are emotii. Uneori este normal, la inceput, sa aiba emotii".

"Acum se foloseste o declaratie de acum trei ani. De acum trei ani s-a corectat. Faptul ca acum se foloseste o imagine de acum trei ani demonstreaza ca Elena este o tinta", i-a luat Ridzi apararea secretarului general al tineretului democrat-liberal.

"Nimeni nu s-a nascut invatat. Cu totii am avut emotii. Frica cea mai mare este de a vorbi in public. Eu m-as bucura sa fie foarte multi tineri ambitiosi in politica precum este Elena", a continuat Monica Iacob Ridzi.

In replica, Vasile Dancu a explicat ca "politicienii sunt antrenati intr-un spectacol in care oamenii apreciaza prezenta scenica, jocul de scena, discursul. Cand incepi sa gresesti foarte mult, inseamna ca nu esti dedicat".

"Elena Basescu a devenit o tinta a presei fiindca a vrut sa fie o tinta a presei"

Potrivit social-democratului, "Elena Basescu a devenit o tinta a presei fiindca a vrut sa fie o tinta a presei. A vrut sa stim cand se duce la Paris sa bea o cafea cu iubitul sau, cand se duce sa-si o geanta, cu acelasi iubit, cu altul sau fara".

In ceea ce priveste tinerii si politica, Dancu a spus ca acestia nu sunt atrasi de politica fiindca "o percep, ca si multi dintre noi, ca o zona care s-a inchis, daca nu ai diverse proptele. Din pacate, cei care intra in politica nu intra ca sa reformeze politica, ci sa ajunga ca baronii locali. Au vazut ca i-au crescut o masina, doua case (...) Tinerii care au ceva de spus mult mai usor accepta regulile scrise" si nu aleg partea mai grea, aceea de a se impotrivi sistemului.

"Ofer profesionalism nu nepotism"

Mugur Ciuvica a adaugat ca "noi am vazut capacitatile domnisoarei Basescu in politica, in marketing, cum se promoveaza pe ea insasi. La 20 de ani putea sa contribuie la societatea de marketing".

Ciuvica a comentat sloganul de campanie pentru functia de secretar general al tineretului democrat-liberal "Ofer profesionalism, nu nepotism", aratand ca asta arata ca "domnisoara Basescu are probleme si cu bunul simt. Putea sa se uite in DEX. E deja legata de soarta sa in politica, sper ca doar in politica, de traseul pe care il are tatal ei. Cand tatal ei va cadea, si colegii ei vor uita de calitatile ascunse ale Elenei Basescu".

In ultimul sau discurs, Elena Basescu face greseli gramaticale si pare ca discursul pe care il rosteste este o poezie pe care o recita in fata tineretului PD-L. Intr-o alta inregistrate video, fiica presedintelui spune ca in viata un om are parte si de "esecuri si de succesuri", explicand ca unii oameni nu vor sa "vorbesc cu tine". Elena Basescu a fost aleasa secretar general al organizatiei de tineret a PD-L.

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#Elena Basescu, #PDL, #tineret, #Vasile Dancu, #mugur ciuvica , #PDL