EBa s-ar putea intoarce in PD-L "poate chiar in noaptea alegerilor"

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 21:52
1872 citiri
EBa s-ar putea intoarce in PD-L "poate chiar in noaptea alegerilor"

Candidatul independent Elena Basescu sustine, intr-un interviu acordat unui ziar local, ca s-ar putea intoace in PDL chiar duminica noapte si ca Emil Boc a fost "scos la incalzire" de partid.

Intrebata de redactorul ziarului "Ziua de Cluj" unde se vede peste cinci ani, Elena Basescu sustine ca viitorul ei politic este in cadrul PD-L, partid din partea caruia lasa sa se inteleaga ca ar putea candida pentru Parlamentul Romaniei.

"Ma vad deja intoarsa in Parlamentul Romaniei din partea PD-L, partid in care ma intorc poate chiar in noaptea alegerilor. Nu ai cum sa faci politica pe termen lung fara sprijinul unui partid politic. La fel, eu consider ca cei care migreaza de la un partid la altul sunt terminati politic: va dau exeplul domunului Duvaz si al domnului Sassu.

Erau embleme ale PD. Au fost acceptati de PSD, dar au fost considerati ca niste tradatori tot timpul: au fost rasplatiti cu anumite lucruri, dar nu au fost niciodata integrati in echipa", sustine Elena Basescu.

Emil Boc, singurul scos la incalzire

La intrebarea daca Emil Boc poate fi "noul Traian Basescu in PD-L", Elena Basescu raspunde ca "Emil Boc este scos la incalzire si din cate vad eu, e singurul scos la incalzire".

In opinia Elenei Basescu, Vasile Blaga este "cel mai reprezentativ pentru PD-L".

"Cand stateam in curte la Modrogan, era si cainele Vasile, care era numit dupa numele lui Vasile Blaga, pentru ca acel caine era cel mai fidel partidului, la fel cum circula in folclorul de la noi din partid ca Vasile Blaga este cel mai fidel partidului. Asa il percep organizatiile. Asa il percepe partidul", explica fiica presedintelui.

De asemenea, ea sustine ca Radu Berceanu este un "simbol al partidului", dar "atat timp cat organizatiile din partid nu l-au vrut, probabil este o problema".

Este nevoie de sustinerea partidului

Pe lista tinerilor politicieni PD-L care confirma acest lucru, Elena Basescu le trece pe Monica Ridzi si Roberta Anastase, despre care sustine ca "au fost si ajutate, pentru ca altfel nu ai cum. Este o realitate: in politica te ajuta cineva".

"Ori esti fata cuiva, ori te place cineva, ori cineva are incredere foarte mare in tine. Singur nu ai cum sa ajungi", adauga Elena Basescu.

De altfel, Elena Basecu afirma ca femeile promovate de tatal ei in politica au performat, singura exceptie fiind Lavinia Sandru. "Daca ati observat, tatal meu nu s-a inselat in privinta femeilor pe care le-a promovat, le-a intuit caracterul, si-a dat seama ca acele femei sunt potrivite pentru politica, si aici ma refer si la Monica Ridzi, si la Roberta Anastase, si la Elena Udrea, care a demonstrat ca are caracter pentru politica, si la Sulfina Barbu. Poate, singura alegere proasta a fost Lavinia Sandru", afirma Elena Basescu.

Intrebata care va fi viitorul PD-L dupa ce Traian Basescu nu va mai fi presedinte, Elena Basescu afirma ca partidul s-a consolidat foarte mult, devenind cel mai mare partid din Romania.

"Era un partid care la un moment dat avea 7% si acum a ajuns cel mai mare partid din Romania, pentru ca este mai mare decat PSD, care a fost un partid mamut dintotdeauna. Acum stim si noi sa facem campanie la sate: asa ceva stia sa faca doar PSD in trecut. Noi nu aveam Moldova inainte de alipirea PLD-ului. Domnul Flutur ne-a ajutat sa crestem pe Moldova", sustine Elena Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Basescu PD L, #EBa intoarce PD L , #PDL