Elena Basescu a demisionat din PDL - Update (Video)

Luni, 24 Martie 2014, ora 11:20
6007 citiri
Elena Basescu a demisionat din PDL - Update (Video)

Elena Basescu a demisionat din PDL si ar putea candida ca independenta la alegerile pentru Parlamentul European, care au loc pe 25 mai. O alta varianta ar fi candidatura acesteia pe listele Partidului Miscarea Populara.

Elena Udrea a confirmat la postul B1TV ca Elena Basescu a demisionat, dar a spus ca este decizia ei daca va candida sau nu pe listele PMP, care vor fi depuse luni, la ora 17:00, la Biroul Electoral Central.

Conform B1TV, Elena Basescu nu a depus demisia personal, ci a trimis un consilier la sediul PDL din Aleea Modrogan. Mai mult, surse citate de Mediafax au declarat ca membrii conducerii PDL au fost informati prin SMS in legatura cu aceasta demisie, in timp ce se aflau in sedinta saptamanala.

Update: Intr-un comunicat remis pe adresa Ziare.com, se precizeaza ce contine demisia trimisa de Elena Basescu conducerii PDL.

"Domnule presedinte Vasile Blaga, va informez cu privire la decizia mea definitiva si irevocabila de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, incepand cu momentul inregistrarii acestui document. Le multumesc membrilor Partidului Democrat Liberal pentru colaborare si le doresc succes pe viitor", se arata in cererea de demisie.

Fiica cea mica a presedintelui si-a inceput cariera politica in PDL, iar in februarie 2008, a fost aleasa in functia de secretar general al Organizatiei de Tineret partidului.

Pentru alegerile europarlamentare precedente ea a demisionat in luna martie 2009 din PDL si a candidat ca independent, sustinuta in sectiile de votare de PDL. De asemenea, pentru strangerea semnaturilor necesare, Eba a fost sustinuta de organizatia de tineret a PDL.

In aceeasi zi in care a aflat ca a fost aleasa ca independenta, duminica 7 iunie 2009, Elena Basescu s-a reinscris imediat in PDL, primind de la Monica Iacob-Ridzi documentele necesare pentru a redeveni membru al partidului, gata completate.

Intrebat ce ii sugereaza fiicei sale in legatura cu un nou mandat in Parlamentul European, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu ii face nicio recomandare, pentru ca este majora si poate lua singura decizii.

Zilele trecute, europarlamentarul Cristan Preda, la randul sau trecut de la PDL la PMP si aflat pe lista candidatilor la europarlamentare pe primul loc, a scris pe blog ca Elena Basescu a strans deja cele 100.000 de semnaturi necesare si a invitat-o pe EBa sa candideze alaturi de europarlamentarii Partidului Miscarea Populara.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...