Elena Basescu: Nimeni nu i-a reprosat presedintelui SUA ca e fiul lui tata

Duminica, 24 Februarie 2008, ora 10:55
2494 citiri
Elena Basescu: Nimeni nu i-a reprosat presedintelui SUA ca e fiul lui tata

"Nimeni nu i-a reprosat actualului presedinte american ca este baiatul lui tata", le-a spus Elena Basescu tinerilor democrat-liberali, ca principal argument al sustinerii candidaturii sale la functia de secretar general al organizatiei de tineret a PD-L. Inainte de a se compara cu George W. Bush, mezina presedintelui a subliniat ca "tatal meu a convins nenumarate persoane sa intre in PD-L, devenind militanti activi. Nu vi se pare normal ca printre ei sa ma regasesc si eu?"

Usor poticnit si sacadat, Elena Basescu si-a continuat discursul cu un fel de dare de seama a activitatii sale politice: "Mi-am adus si eu, ca un soldat disciplinat, mica mea contributie la campaniile politice ale partidului nostru". Iar atunci cand a venit timpul promisiunilor, tanara obisnuita mai mult cu podiumurile prezentarilor de moda a subliniat ca "tot ce imi propun, nu pot face singura, ci numai impreuna cu voi, numai in echipa".

Ea a subliniat ca, spre deosebire de statutul celorlalte formatiuni politice, cel al PD-L le permite tinerilor sa candideze pentru 30 la suta dintre functiile eligibile la urmatoarele alegeri. "Politica organizatiei de tineret nu trebuie detasata de cea a seniorilor, pentru ca avem un numitor comun: ne pregatim pentru intrarea la guvernare", a subliniat Elena Basescu. Ea si-a incheiat discursul cu propozitia "Dupa 18 ani, democratia a ajuns la majorat, in Romania", dupa care a fost aplaudata indelung de cei prezenti.

Daca de dimineata, Elena Basescu a abordat o tinuta mai lejera, blugi si sacou, pentru discursul de la tribuna ea s-a schimbat, fiind imbracata cu o fusta eleganta, neagra.

Dupa discursul Elenei Basescu i-a venit randul principalului contracandidat, Bogdan Boza, care, in loc sa-si prezinte pe larg programul "Impreuna, mai puternici. Proiect de reconstructie institutionala a OT PD-L", a preferat sa se refere la scandalul care i-a marcat candidatura.

"Am convingerea ca nu puteti raspunde decat in fata propriei constiinte si nu in fata celor care dau telefoane sau inregistreaza pe ascuns convorbiri", a afirmat, in scurtul sau discurs, tanarul democrat liberal. In timpul discursului sau, in sala puteau fi observate cartonase rosii ridicate de participanti, semn ca Bogdan Boza are putine sanse sa o depaseasca pe fiica presedintelui Romaniei.

Al treilea candidat pentru functia de secretar general al organizatiei de tineret, Calin Cosmin Petrut, a avut, duminica, un discurs extrem de succint, el prezentandu-se si precizand ca vrea ca tinerii din Romania sa ramana in tara si sa nu isi piarda "mandria de a fi roman".

Calin Cosmin Petrut a precizat ca reprezinta organizatia de tineret a filialei Dolj, in care s-a inscris din anul 1996.

Citeste si:
„Maestrul de ceremonii” la pomenile electorale ale PDL-ului vrea să scape de condamnare. Ce motive invocă fugarul Marian Zlotea
„Maestrul de ceremonii” la pomenile electorale ale PDL-ului vrea să scape de condamnare. Ce motive invocă fugarul Marian Zlotea
Fugarul Marian Zlotea – „maestrul de ceremonii” la petrecerile și pomenile electorale ale PDL, condamnat la 8 ani și 6 luni de pușcărie pentru mită – cere, din Italia, unde se ascunde...
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....