Elena Basescu: PNL este un partid extremist, antieuropean, toxic

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 22:34
3337 citiri
Elena Basescu: PNL este un partid extremist, antieuropean, toxic
Foto: Facebook/Elena Basescu

Europarlamentarul PDL Elena Basescu acuza PNL de extremism pentru ca doi deputati liberali au propus ca nicio minoritate, mai ales rromii, sa nu poata folosi in titulatura ei oficiala termenul "roman". "PNL care polueaza climatul social din Romania", spune EBa.

"Initiativa deputatilor PNL Mircea Dolha si Grigore Craciunescu de a introduce in Constitutie interzicerea folosirii termenului de 'roman' de catre persoane de alte etnii, care sunt insa cetateni romani, confirma faptul ca PNL este, asa cum am mai spus, un partid extremist, antieuropean, toxic, care polueaza climatul social din Romania.

Ignora valori europene precum toleranta, respectul demnitatii umane, egalitatea de sanse pentru a face loc unor atacuri cu tenta rasista", scrie Elena Basescu pe Facebook.

Senator PNL: "Rromii" trebuie sa devina "tigani"

Ea sustine ca propunerea celor doi deputati PNL ar trebui sa faca subiectul unei discurii a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

"Facand referire specifica la romi, despre care se spune ca ar aduce deservicii 'originii romane', deputatii PNL dovedesc faptul ca intrarea lor in Parlament a intors Romania in timp. Propunerea nu ar trebui sa faca obiectul unei discutii privind modificarea Constitutiei, ci al unei anchete a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

(...) Suntem stat membru UE, iar la nivel european este folosita denumirea de 'rom' si nu 'tigan'. Limba pe care aceasta comunitate o foloseste se numeste 'romani'. Cei doi deputati ii vor obliga pe 'romi' sa isi schimbe si numele limbii pe care o vorbesc?", mai spune Elena Basescu.

Revizuirea Constitutiei: Deputati PNL cer ca mai ales rromii sa nu aiba voie sa foloseasca "roman" in titulatura

Deputatii PNL Mircea Dolha si Grigore Craciunescu au depus la Comisia de revizuire a Constitutiei un amendament prin care propun ca nicio minoritate, cu exceptia celor cu radacini comune si atestate stiintific cu romanii, sa nu poata folosi in titulatura ei oficiala termenul "roman" sau derivate.

"Cel mai bun exemplu e cel al rromilor, pentru ca poarta foarte clar primele litere din cuvantul roman, insa pot exista si alte lucruri care sa aduca deservicii originii romane. Credem ca trebuie sa ne pastram neatinsa originea romana, inclusiv ce tine de romanism. Pot aparea si alte minoritati care sa se intituleze nu stiu cum. Nu e normal sa se denumeasa si altii cu derivate din acest cuvant", a spus deputatul PNL Mircea Dolha.

O.A.

Eveniment Quarterly Report

Șansele ca Laura Codruța Koveși să candideze la prezidențiale. „Institutele de cercetare o măsoară şi nu stă rău”
Șansele ca Laura Codruța Koveși să candideze la prezidențiale. „Institutele de cercetare o măsoară şi nu stă rău”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 30 septembrie, că o vede pe şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, drept candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor...
Kelemen Hunor, despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențiale: ”Nici eu nu cred că domnul Geoană crede că va fi candidatul PSD”
Kelemen Hunor, despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențiale: ”Nici eu nu cred că domnul Geoană crede că va fi candidatul PSD”
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, nu are şanse la alegerile prezidenţiale fără un partid în spate. Liderul UDMR nu crede că PSD...
#Elena Basescu PNL, #Elena Basescu rromi, #Elena Basescu PNL extremism , #PDL
Comentarii
Poza calculator
calculator
rank 1
Ea cu tac-sau sunt otrava Romaniei
Poza calculator
calculator
rank 1