Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Elena Basescu se compara cu George Bush Jr.

Luni, 25 Februarie 2008, ora 07:02
3340 citiri
Elena Basescu se compara cu George Bush Jr.

Elena Basescu, un succes de casa, titreaza Gandul in editia de luni. Elena Basescu a castigat categoric, competitia pentru functia de secretar general al Tineretului PD-L. Contracandidatul ei, Bogdan Boza, care a declarat ca si-a depus candidatura pentru a stopa "inscaunarea dinastica" a Elenei, a primit doar doua voturi.

Spre deosebire de Boza, mezina familiei Basescu a fost votata de 377 de delegati si a fost principala atractie a congresului, discursul ei, pe alocuri deficitar, fiind aplaudat aproape la fiecare fraza. Fiica presedintelui si-a inceput expunerea cu precizarea ca nu doreste ca, prin aceasta functie, sa "culeaga roade pentru care nu a trudit".

Fiica presedintelui a afirmat ca prezenta sa in organizatia de tineret a PD-L este "un lucru firesc", intrucat "se intampla frecvent in familiile oamenilor politici sa se dezvolte credinta intr-un ideal politic, care se transmite de la o generatie la alta".

Uniti in cuget si simtiri pentru Elena, scrie Adevarul. Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui, a devenit de duminica secretar general al organizatiei de tineret a PD-L, OTPD-L. Bogdan Boza, oponentul Elenei Basescu in cursa pentru secretariatul organizatiei, a fost intampinat cu cartonase rosii cand s-a urcat la tribuna.

Acuzata de Boza, ca se bazeaza pe renumele tatalui ei, Elena Basescu a spus salii ca in anumite familii politice "apartenenta la un partid politic devine traditie, si nu nepotism". Ea a spus ca in traditia romaneasca sunt multe familii politice interbelice si apoi, "in SUA, nimeni nu i-a reprosat presedintelui ca este baiatul lui tata".

Imediat dupa ce a fost aleasa, l-a sunat pe tatal ei. Presedintele i-a recomandat fiicei sale, de dimineata, sa nu se emotioneze si sa vorbeasca mai rar.

PD-L, obsedat de brandul Basescu, aflam din Evenimentul Zilei. Tinerii democrati-liberali nu au nicio problema sa fie condusi de una dintre fetele presedintelui Traian Basescu. Dimpotriva, au considerat ca numele Basescu ii poate ajuta sa fie mai vizibili si sa adune mai multe voturi. In consecinta, cu 377 de voturi din 383, Elena Basescu a fost aleasa secretar general al organizatiei de tineret a PD-L.

Elena Basescu face politica de doar trei ani. S-a inscris in PD in 2005, dupa ce tatal sau castiga presedintia Romaniei. O luna mai tarziu obtinea functia de secretar executiv a organizatiei de tineret PD Sector 1. In aceasta perioada a devenit cunoscuta mai ales in calitate de model si a tinut paginile de monden.

Primul discurs politic al Elenei nu a avut mai mult de cinci minute. Ea a punctat scurt si concis faptul ca a crescut in PD-L, s-a implicat in campanii si a muncit cot la cot cu colegii sai.

Boza asteapta sa fie dat afara din PD-L, este titlul din Gardianul. Fata lui Basescu, fotomodelul Elena, a fost aleasa secretar general al tinerilor pedelisti, cu o majoritate confortabila de voturi, doar sase colegi fiindu-i impotriva. Cu un discurs din start boicotat, cu cartonase rosii din sala, principalul contracandidat Bogdan Boza nu a luat decat doua voturi. "Acest rezultat arata gradul de democratie din partid", a remarcat sec Boza, precizand ca nu va pleca din PD-L si ca e dispus sa-si masoare fortele cu Elena Basescu si la alegerile generale din toamna, daca se adopta uninominalul.

Discursul fetei de presedinte a fost aplaudat de tinerii sai colegi, iar drept recompensa Elena a trecut, in pauza, de la un grup la altul pentru indelungi sedinte foto si pentru a da autografele de rigoare.

Din Cotidianul aflam ca Elena Basescu se compara cu George Bush Jr. Tinerii democrati-liberali au din acest weekend o noua conducere. Monica Iacob-Ridzi a fost aleasa, sambata, presedinte al OT a PD-L, iar Elena Basescu a fost votata duminica in functia de secretar general. Daca Ridzi nu a avut nici o problema in momentul desfasurarii scrutinului, fiica presedintelui a avut ceva emotii.

Cu doi contracandidati pe cap, dintre care unul extrem de vehement, este vorba despre Bogdan Boza, Elena Basescu a fost nevoita sa faca fata acuzatiilor ca ar fi propulsata in partid pe modelul "fata lu' tata". Duminica, in fata alegatorilor din sala, Elena Basescu a raspuns la aceste reprosuri facand trimitere la mai multi copii de politicieni din diverse state ale lumii care si-au urmat parintii.

"In SUA, nimeni nu i-a reprosat presedintelui Bush ca este baiatul lui tata. (...) Chiar daca ma numesc Basescu, nu sint mai mult decit o simpla tinara ca si voi si nu doresc sa culeg roade pentru care nu am trudit", a spus ea. Elena Basescu a tinut sa mentioneze si ca "apartenenta la un partid politic devine traditie, si nu nepotism, cum spun unii".

Elena Basescu l-a ras pe Bogdan Boza in cursa pentru functia de secretar general, scrie si Jurnalul National. Fiica cea mica a presedintelui Basescu, Elena, a castigat ieri functia de secretar general al organizatiei de tineret a PD-L, cu 377 de voturi fata de contracandidatii sai, Bogdan Boza, doua voturi, si Cosmin Calin Petrut, patru voturi.

Elena Basescu spune ca intrarea sa in politica nu inseamna "nepotism", ci traditie. Fiica presedintelui a recunoscut insa ca a fost sunata de Traian Basescu in cursul diminetii pentru a o sfatui, stiind-o emotiva, sa vorbeasca mai rar. Elena Basescu promite acum sa se implice mai mult in politica, renuntand la activitatea de model.

Echipa Ridzi-Basescu, in fruntea tinerilor PD-L, titreaza Romania Libera. Mezina familiei Basescu, Elena Basescu, a schimbat podiumurile de prezentare a modei pentru a se instala in functia de secretar general al Organizatiei de Tineret a PD-L. Daca Monica Iacob Ridzi a fost aleasa in unanimitate presedinte al tinerilor PD-L, Elena si-a spulberat la vot contracandidatii, Bogdan Boza si Calin Petrus, obtinand 377 de voturi din 383 exprimate.

Povatuita de seful statului sa nu aiba emotii si sa vorbeasca rar, imbracata intr-un taior negru junior executive, Elena Basescu a afirmat ieri in fata tineretului democrat-liberal ca nu doreste sa culeaga roade pentru care nu a muncit. Candidatura sa reprezinta continuarea traditiei politice din familie, nefiind vorba de nepotism, a spus ea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena, #Basescu, #PDL , #PDL