Presa straina: Elena Basescu, pata de culoare din Parlamentul European

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 11:50
7198 citiri
Presa straina: Elena Basescu, pata de culoare din Parlamentul European
Foto: Reuters

Fotomodele, personalitati din audiovizual, comici si destul de putini politicieni cu experienta. Cam asa arata acum noul Parlament European, reinnoit pe 7 iunie, cuvantul de ordine al actualului legislativ fiind diversitatea.

Dintre cele 736 de fete "interesante si populare", pata de culoare definitorie a Parlamentului de la Bruxelles este nimeni alta decat mezina presedintelui Romaniei, Elena Basescu, scrie Times of Malta.

Elena este un fotomodel cu jumatate de norma in varsta de 29 de ani, fiica presedintelui Traian Basescu, mai cunoscuta in Romania pentru distractie decat pentru politica, aleasa insa in PE cu 4,22% din voturi.

Insa noul Parlament European are mai multe membre celebre pentru frumusetea lor, printre care Barbara Matera, fosta animatoare si actrita italiana, care a candidat pe lista partidului condus de premierul italian, Silvio Berlusconi, si a castigat o vacanta de cinci ani la Bruxelles.

Partidul Popolo della Liberta, pe lista caruia a candidat Matera, a castigat euroalegerile in Italia si a obtinut 29 de mandate in Parlamentul European. In mai multe localitati din colegiu in care a candidat, fosta actrita a obtinut mai mult de jumatate din voturi.

Celebra cantareata italiana care a castigat festivalul artistic de la Sanremo de trei ori, Iva Zanicchi, acum in varsta de 59 de ani, apare si ea pe lista neagra. Potrivit jurnalistilor straini, italienii detin primatul absenteismului in mai tot ce fac, asadar presa este pe urmele lui Zanicchi si ii numara greselile!

O ciudatenie printre eurodeputati este si Louis Michel, in contextul in care a coborat de la functii de fost ministru de Externe al Belgiei si comisar european pana pe 13 iulie, la una de europarlamentar. El a luat parte la alegerile europene, fiind primul pe lista partidului MR, afiliat la ALDE, si a fost ales ca europarlamentar.

O prezenta cu totul iesita din comunul PE este si bulgarul Slavi Binev, in varsta de 43 de ani, fost campion la arte martiale, actual patron de club de noapte. El a candidat ca independent si, in ciuda estimarilor, a castigat!

Daca de data asta Corneliu Vadim Tudor este lasat in pace de presa din afara, nu la fel se poate spune si despre Gigi Becali, care inca este ponegrit pentru infractiunea de rapire si lipsire de libertate.

Daca altii in varsta de 81 de ani se plang continuu o zi intreaga ca au imbatranit si ca ii cauta moartea pe-acasa, Ciriaco de Mita a ales sa candideze pentru un loc in Parlamentul European. Cum era de asteptat, fostul premier italian este si el "una dintre oile negre" pentru ca e cel mai varstinc europarlamentar.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Elena Basescu PDL, #Parlamentul European vedete membri , #PDL
Comentarii
Poza Domnita_Ralu
Domnita_Ralu
rank 3
Elena Basescu e si normal sa fie pata de culoare, odata prin tineretea ei, apoi prin frumusete. Reprezinta o noua generatie de politicieni.
Poza Gellu
Gellu
rank 5
Elena Basescu este cea mai frumoasa!