Elena Basescu a gafat despre scutul antiracheta in Parlamentul European

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 19:07
6187 citiri
Elena Basescu a gafat despre scutul antiracheta in Parlamentul European

Eurodeputatul Elena Basescu a avut o interventie in plenul PE, in care a vorbit despre scutul antiracheta, incurcand data la care Romania a acceptat invitatia SUA de a participa la sistemul antiracheta si sustinand in mod eronat ca acordul pe acest subiect trebuie ratificat de Legislativul european.

"In data de 8 februarie 2010, Romania a acceptat invitatia facuta de catre presedintele Statelor Unite de a participa la dezvoltarea sistemului american de aparare antiracheta. Este o dovada de incredere acordata tarii mele, avand in vedere, inclusiv, profesionalismul de care a dat dovada armata romana in Afganistan si Irak.

Pe teritoriul Romaniei vor fi amplasate trei baterii a cate opt rachete fiecare. Calendarul convenit cu partea americana vizeaza functionarea acestui sistem de aparare incepand cu anul 2015", a spus Elena Basescu luni in plenul Parlamentului de la Strasbourg, in cadrul interventiilor de un minut privind chestiuni politice importante.

In fapt, CSAT a aprobat in 4 februaie instalarea de componente antiracheta pe teritoriul Romaniei incepand cu anul 2015, potrivit anuntului facut de presedintele Traian Basescu.

La finalul interventiei sale, Elena Basescu a mai comis o eroare, precizand ca in perioada imediat urmatoare vor fi initiate negocieri bilaterale pentru incheierea acordurilor necesare, urmand ca acestea sa fie ratificate de catre Parlamentul European.

"Tin sa precizez ca noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei. De altfel, o parte din observatiile si cererile de la Moscova au fost luate in considerare in redefinirea noii arhitecturi a sistemului american. in perioada imediat urmatoare vor fi initiate negocieri bilaterale pentru incheierea acordurilor necesare, urmand ca acestea sa fie ratificate de catre Parlamentul European", a spus fiica presedintelui.

Parlamentul European nu are nicio legatura cu acordurile dintre Romania si SUA privind scutul antiracheta, acordurile bilaterale dintre SUA-Romania pe acest subiect urmand a fi ratificate de Parlament, dupa cum tot presedintele Basescu a anuntat in 4 februarie.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...