Ziare.com

Elena Basescu il ameninta cu procesul pe Mihail Neamtu, care critica favoritismul si nepotismul din PMP: "Afirmatiile sunt facute in scopul de a ma denigra"

de Teodor Serban
Luni, 21 Decembrie 2020, ora 09:11

   

Elena Basescu il ameninta cu procesul pe Mihail Neamtu, care critica favoritismul si nepotismul din PMP: "Afirmatiile sunt facute in scopul de a ma denigra"
Elena Basescu ii cere lui Mihail Neamtu, printr-o notificare avocatiala, sa stearga de pe contul de Facebook o postare in care politicianul a facut o analiza a deciziilor de strategie electorala despre care considera ca au condus la rezultatul foarte slab al partidului in alegerile parlamentare.

La capitolul "Favoritism, nepotism si clientelism", Mihail Neamtu a amintit si candidatura fiicei lui Traian Basescu: "Nuca de pe coliva de la capataiul partidului a fost candidatura unei doamne (si a unei mame) pe care o respect, dar care n-avea tractiune electorala: Elena Basescu. Oare le-am transmis alegatorilor un mesaj despre meritocratie? A fost gestul politic care a facut diferenta: la 6 decembrie, partidul a coborat sub pragul electoral."

Acum, Elena Basescu cere prin avocat eliminarea afirmatiilor si a tuturor comentariilor generate pe Facebook. "Totodata, va atrag atentia ca sustinerile dumneavoastra nu reprezinta decat simple afirmatii ce nu au corespondent in realitate, fiind emise doar in scopul evident de a ma denigra si de a-mi incalca dreptul la onorare, la demnitate, reputatie si imagine.

Nutresc speranta ca veti acorda atentia cuvenita prezentei Notificari astfel incat sa evitam solutionarea de catre instanta de judecata a acestui diferend, care ar presupune costuri importante (onorariu avocat, taxa judiciara de timbru, onorariu executor etc.) ce ar cadea, in final, in sarcina dumneavoastra," scrie Elena Basescu.Postarea Elenei BasescuReferitor la: Afirmatiile dumneavoastra denigratoare si dispretuitoare la adresa subsemnatei, exprimate public la data de 11.12.2020, pe pagina de Facebook ce va poarta numele. Stimate Domnule NEAMTU, subsemnata Elena BASESCU, CNP....., reprezentata conventional prin Avocat OANA ANGHEL din cadrul CABINETULUI DE AVOCAT OANA ANGHEL, in conformitate cu imputernicirea avocatiala atasata prezentei.

Avand in vedere urmatoarele:

(i) Prin mesajul publicat pe pagina dumneavoastra de Facebook la data de 11.12.2020,
adresat atat colegilor de partid, cat si alegatorilor, ati emis afirmatii la adresa subsemnatei cu caracter vadit ilicit, de natura a incalca drepturile nepatrimoniale ale subsemnatei referitoare la imagine, onorare, reputatie si demnitate prin continutul afirmatiilor denigratoare si dispretuitoare la adresa mea;

(ii) Desi in preambulul mesajului referit mai sus, ati afirmat: "Comentariul meu nu-i despre oameni, ci despre judecatile eronate care au ingropat partidul sub pragul electoral", ati mentionat expressis verbis numele subsemnatei si m-ati plasat in paragraful care pune in lumina "anonimii, nulitatile si condamnatii penali", denumit de Dumneavoastra "Favoritism, nepotism si clientelism", aducandu-mi jigniri si insulte greu de tolerat;

(iii) Plasarea de catre dumneavoastra, in continutul mesajului, a calitatii mele de "mama" intr-un context care nu are nicio legatura cu insusirile sau abilitatile noastre parentale, in incercarea de a induce opinia potrivit careia o persoana care detine calitatea de mama nu ar fi potrivita pentru activitatea politica, desi numeroase femei care au calitatea de mama, activeaza cu succes in zona politica, atat pe plan local, cat si pe plan international;

(iv) Utilizarea de catre dumneavoastra a numelui si a imaginii mele, fara drept, in scopul vadit de a da greutate mesajului si de a naste interesul presei in a publica afirmatiile continute in postarea Dumneavoastra;

(v) Afirmatiile dumneavoastra se caracterizeaza printr-un limbaj profund denigrator, modalitatea de exprimare, cuvintele utilizate, contureaza faptul ca ati actionat cu intentia directa de a aduce prejudicii subsemnatei, dumneavoastra avand reprezentarea si constientizand efectele unor astfel de afirmatii, acestea putand fi accesate oricand, de oricine si trimise mai departe catre alte persoane, aspect ce indica efectul imediat, intens produs de aceste afirmatii si posibilitatea de accesare continua a acestora;

(vi) Dreptul fiecarei persoane la demnitate, drept garantat de Constitutie, se reflecta atat in ocrotirea valorii sociale a demnitatii sub aspectul ei subiectiv, adica sub aspectul sentimentului de onoare pe care fiecare om il are fata de el insusi, cat si sub aspect obiectiv, respectiv sub aspectul pretuirii morale de care se bucura un om in cadrul societatii din care face parte si care se manifesta prin reputatia, stima, consideratia si respectul semenilor sai, acest drept fiindu-mi atins prin afirmatiile formulate de dumneavoastra la adresa subsemnatei;

(vii) Constitutia consacra, in art. 30 alin.6, principiul potrivit caruia libertatea de exprimare nu poate aduce atingere vietii particulare, demnitatii, onoarei, dreptului la propria imagine a persoanei, aratand in norma de drept: "Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine";

(viii) Prevederile art. 1349 Cod civil care statueaza, in termeni neechivoci, faptul ca: "orice persoana are indatorirea sa respecte regulile de conduita pe care legea sau obiceiul locului le impune si sa nu aduca atingere, prin actiunile ori inactiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane."

Formulez prezenta NOTIFICARE, prin care va solicit imperativ urmatoarele:

1. Sa procedati de indata la eliminarea afirmatiilor din continutul mesajului dumneavoastra privind persoana subsemnatei, precum si a tuturor comentariilor generate de afirmatiile dumneavoastra pe pagina proprie de Facebook care ma privesc.

2. Sa incetati de indata orice actiune de acest fel la adresa subsemnatei, in caz contrar fiind nevoita sa recurg la toate parghiile legale in scopul acoperirii prejudiciului cauzat de dumneavoastra, constand atat in paguba efectiv produsa (damnum emergens), cat si in beneficiul nerealizat (lucrum cessans).

Totodata, va atrag atentia ca sustinerile dumneavoastra nu reprezinta decat simple afirmatii ce nu au corespondent in realitate, fiind emise doar in scopul evident de a ma denigra si de a-mi incalca dreptul la onorare, la demnitate, reputatie si imagine.

Nutresc speranta ca veti acorda atentia cuvenita prezentei Notificari astfel incat sa evitam solutionarea de catre instanta de judecata a acestui diferend, care ar presupune costuri importante (onorariu avocat, taxa judiciara de timbru, onorariu executor etc.) ce ar cadea, in final, in sarcina dumneavoastra.

Cu deosebita consideratiune, Bucuresti, 20.12.2020.
Elena BASESCU, prin Avocat Oana ANGHEL.

Citeste si: Mihail Neamtu desfiinteaza strategia PMP in alegeri: "Nuca de pe coliva de la capataiul partidului a fost candidatura unei doamne care n-avea tractiune electorala"
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11392 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fufuzeaua prezidentiala ne arata buzele a la Bianca Dragusanu

Un caracter infect de care se pare ca fug toti barbatii, cand vad ca nu mai au ce profit sa scoata...
O dejectie a politicii romanesti care arata ce poate face un sistem sekurist pentru seful de atunci al nomenklaturistilor - Petrov...

 

buzata lui tata nu a avut succesuri

pai fiecare ,care a vazut poza a fugit de pmp , cum sa votezi la senat un partid cu asa incultura la varf ...nu trebuie sa te denigreze nimeni o faci singura ..

Nu numai ca-i proa_sta (asta-i perceptia publica),

dar este si nesimtita. Sa te apunci sa-l ameninti pe om doar ca spune adevarul ??? Tupeu de fufa increzuta. Sa ne amintim ca dejectia asta a fost aleasa in Parlamentul european, cand PDL-ul a avut ordin, in fiecare judet sa organizeze votatea beizadelei (in dauna partidului, binenteles). Atunci aveau mai multi sustinatori, ca au pierdut un deputat din trei sau patru ca sa intre proas_ta nu a contat, acum insa ordinul betivului a dus la desfiintarea partidului.

i-ai rapit sansa lui Neamtu de capatuiala

O asa nomnitate religioasa ,care traieste din ce baltaie, este condamnat la inca 4 ani de somn, vrei sa-i vezi studiile? cartile ? limita intelectuala neancorata in realitate? ELBA a distrus destinu politic al altei lipitori bugetare, care din nefericire fiind un nimeni nu poate afecta prin vorbele sale cariera inexistenta sau imaginea de zerobarat a ELBEI. Cand se intalnesc 2 zerouri traiesc bine avocatii iar Base stie asta :)

 

mars la cotet facatoare de purcei spunea odata unul

exista unii cu tupeu fara margini si oprelisti...cand se va normaliza societatea sa i de-a la pubela pe asa indivizi si individe ?

Indiferent de ce hram poarta acest Neamțu,...

...in privința toantei buzate a avut dreptate!

NOI O SA-I SPUNEM LUI Sasoaca , ca sa ne apere de o prostie

agresiva de beizadea si de botoasa care s-a facut de ras , atunci cand da cu fleanca , cand stim cu totii ca nu-i decat un parazit , de care vrem ca sa scapam , chiar daca-i este hida soarta ..

 

Parazita s-a trezit ca trebuie sa astepte pana la pensia UE...

... si sekuristul Petrov s-a gandit sa-i rezolve o sinecura pe inca patru ani.

Ce a facut Petrov cand s-a vazut Presedinte? A facut ce fac popii. A folosit functia ca sa-si imbogateasca familia.

Ce a facut Petrov cand a vazut ca notarii ii jecmanesc pe romani? A facut ceva pentru romani? Nu! A aranjat sa o faca pe fiica-sa notar. Ca sa jefuiasca si ea pe romani. Si cand s-a prins ca nu merge nimeni dea spaga (prin taxa notarial) acolo unde - initial - avea ea, a mutat-o la Bucuresti. Si incasa spaga pentru Petrov pe rupte...cu impozit platit la stat.

Cam asta e poveste ne-romantata a famigliei imediate...
Ca de fratele lui Petrov, se stie...cum a ramas cu banii "ne-albilor, dar nici chiar negri"

Siderant

Neamțu care are carte cat toată familia Băsescu inclusiv strămoșii spune ce știe toată țara iar mediocra absolută reacționează ca o parvenită sadea. Că și cum ar compromite vreo mare cariera politică in plină ascensiune.

 

Problema de caracter la Neamtu e ca spune doar acum...

... ce stia o tara intreaga.
mai spunea ceva daca PMP ar fi trecut pragul?

 

 

Asta (capra) dupa ce e p.roasta, tine si coada'n sus!

Inteleg de ce a pus-o tacs-o pe lista, sa scape de p.roasta si gura ei.
Hotarat lucru, Basescu n-are noroc de neamuri decente.

 

cum sa te iei de fata lui sefu'???!!!!.....

....asa ceva??!!!....

 

La cat e de proastă

și incultă, mă mir că a inteles aluzia. Sau i-o fi explicat altii despre ce e vb in propozitie.

 
 

 

Frumoasa a fost urata-i acum.

A fost o fata frumoasa inainte de a-si mari buzele. Acum e hidoasa. Credeam ca e altcineva pentru ca nu mai seamana cu ea.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor