Elena Basescu, atac la Ioana Petrescu: Pana si eu imi dau seama ca ministrul "apciza" habar nu are

Marti, 15 Iulie 2014, ora 16:48
12880 citiri
Elena Basescu, atac la Ioana Petrescu: Pana si eu imi dau seama ca ministrul "apciza" habar nu are

Prestatia ministrului de Finante, Ioana Petrescu, de la consultarile care au avut loc la Palatul Cotroceni cu Traian Basescu este criticata si de fiica cea mica a presedintelui, fostul europarlamentar Elena Basescu.

"La consultarile de la Cotroceni, ministrul 'apciza', Ioana Petrescu, a lovit din nou prin tacerea asurzitoare a argumentelor pe care le-a adus in sprijinul reducerii contributiilor la asigurarile sociale cu cinci puncte procentuale incepand de la 1 octombrie.

Ca om care a facut parte cinci ani din comisia ECON (Afaceri economice si monetare) a Parlamentului European si care a terminat, e adevarat, o mult mai modesta facultate cu profil economic, pana si eu imi dau seama ca Ioana Petrescu habar nu are de economie sau de finante si in nicio tara civilizata nu ar putea pretinde sa ocupe un rol atat de important precum cel de ministru al Finantelor", a scris Elena Basescu, pe contul sau de Facebook.

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni, in care a precizat ca premierul si ministrul de Finante nu i-au adus argumente in favoarea sustenabilitatii reducerii CAS de la 1 octombrie.

Declaratia presedintelui a venit la scurt timp dupa ce seful statului a avut o intalnire cu Victor Ponta si Ioana Petrescu pe tema reducerii CAS cu 5 la suta, la finalul careia Ponta a sustinut ca s-ar fi "certat", iar seful statului a avut o atitudine "badaraneasca".

Basescu, dupa intalnirea cu Ponta: Reducerea CAS, o masura electorala pripita, va aduce noi taxe pentru populatie

In replica, seful statului a facut publice, luni seara, inregistrarile de la consultarile pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul si cu ministrul Finantelor.

"Doamna ministru, unde ati terminat, la Oxford, Harvard? Roubini a terminat la Harvard. Ma asteptam la argumente de genul lui", a spus presedintele Basescu, adresandu-i-se Ioanei Petrescu. De asemenea, seful statului i-a acuzat pe premier si ministrul de Finante ca au venit la Cotroceni cu "lozinci", nu cu cifre.

Ce a facut-o pe Elena Udrea sa parafrazeze filmul Troia si pe MRU sa o aprobe

Si presedintele PMP, Elena Udrea, a reactionat, comparand discutiile de luni de la Cotroceni pe tema reducerii CAS cu un "examen oral" dat de "profesorul Traian Basescu" elevilor Victor Ponta si Ioana Petrescu.

Udrea sustine ca inregistrarile facute publice de seful statului au aratat ca premierul si ministrul de Finante nu se pricep la economie si nu au o strategie referitoare la reducerea CAS cu cinci procente la angajator.

De asemenea, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu ii compara pe Victor Ponta si Ioana Petrescu tot cu niste elevi, cerand demisia prim-ministrului.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Elena Basescu critica Ioana Petrescu, #EBa Ioana Petrescu, #Ioana Petrescu consultari Cotroceni, #Ioana Petrescu consultari CAS, #Basescu CAS Ioana Petrescu , #Traian Basescu