Jurnalista careia Basescu i-a contestat inteligenta a spus "succesuri"

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 22:37
9593 citiri
Jurnalista careia Basescu i-a contestat inteligenta a spus "succesuri"
Foto: www.rfi.ro

Jurnalista Mihaela Gherghisan, corespondent Radio France International (RFI) la Bruxelles, careia presedintele Traian Basescu i-a contestat inteligenta la Bruxelles in iunie 2008, a spus, marti, in cadrul unei transmisiuni in direct, "succesuri".

Mihaela Gherghisan vorbea, in cadrul unei transmisii in direct la TVR1, despre implicarea presedintiei franceze a Uniunii Europene, implicit a lui Nicolas Sarkozy, in rezolvarea problemelor europene, printre care conflictul dintre Rusia si Georgia, iar acum din Fasia Gaza.

Corespondentul RFI a vorbit despre "succesurile" inregistrate de Sarkozy, apoi a zambit, a spus "succese" si a continuat transmisiunea privind conflictul Israel - Hamas.

Pe 20 iunie 2008, la incheierea declaratiilor de presa de dupa summit-ul Uniunii Europene de la Bruxelles, Mihaela Gherghisan l-a intrebat pe seful statului daca ar fi gata sa renunte "la un comisar european daca Uniunea continua in baza Tratatului de la Nisa? Sau ce argumente s-ar putea gasi pentru ca sa nu fie o rotatie numai a tarilor mici, asa cum zice Nisa?".

Presedintele nu a ezitat sa mangaie cu inca o aroganta presa din Romania: "Doamna, va rog, si intrebarile trebuie sa probeze un minim de inteligenta".

Desi RFI a decis sa nu recurga la niciun demers ca urmare a raspunsului nerespectuos al presedintelui Basescu, sustine faptul ca "intrebarea a fost pertinenta, iar tonul intrebarii just".

Conducerea RFI mentiona atunci ca "a ramas surprinsa de tonul presedintelui", mai ales ca Mihaela Gherghisan "are o experienta de zece ani pe dosarele europene si este un jurnalist competent".

"Succesurile" din transmisiunea de marti, de la Bruxelles, deja celebre in argoul carpato-danubiano-pontic, isi au originea in vocabularul fiicei mici a presedintelui Basescu, Elena.

Secretarul general al organizatiei de tineret al PD-L considera ca in viata "poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri".

Avand in vedere experienta Mihaelei Gherghisan, numai ea stie daca a fost greseala sau ironie.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Mihaela Gherghisan Basescu, #Bruxelles jurnalista Basescu, #Elena Basescu succesuri, #Hamas Israel , #Traian Basescu